Algemeen

4 maart 2015

Reünie van Zaal Baan en Dancing De Ploeg

Reünie van Zaal Baan en Dancing De Ploeg

Dancing De Ploeg. Het zegt de jongeren van tegenwoordig waarschijnlijk  niets meer. Maar voor de dertigers/veertigers en vijftigers in de regio is het een begrip. De discotheek aan de (Oude) Nettelhorsterweg net over de Berkel en buiten de kom van Borculo was in de jaren tachtig hét uitgaanscentrum voor de regio. Een hele generatie Achterhoekers leerden er hun grote liefde kennen. Komende zomer kunnen ze mooie herinneringen ophalen, want men is weer druk bezig met de organisatie van een reünie op 6 juni a.s. bij café Baan in Geesteren Gld.
De geschiedenis van de roemruchte discotheek begon eind jaren zeventig bij zaal Baan in Geesteren. Daar werden disco-avonden gehouden. Met o.a. Ferry Maat, Krijn Torringa, Lex Harding. Begin jaren tachtig verhuisden de discoavonden naar café De Buitensingel aan de  Nettelhorsterweg bij Borculo. Die werd omgedoopt tot Dancing De Ploeg. Maywood, Spargo, Peter Koelewijn, Mud, The Fortunes, George Baker, de Dizzy Mans band, Herman Brood, Drukwerk en Roberto Jacketti waren bands die naar Borculo kwamen. Ook verzorgde de omroep NCRV 2 keer een live-uitzending van het razend populaire Los Vast vanuit Dancing De Ploeg.
De muziek wordt verzorgt door diverse oud-diskjockeys die deze avond weer achter de draaitafel plaatsnemen. O.a. Jelle Boesveld en Ton Tolkamp zullen de hits van de jaren zeventig en tachtig laten herleven. De live muziek op deze avond wordt verzorgd door De Ploeg All Star Band. Deze voor deze gelegenheid samengestelde band speelt hits van bands die in de hoogtijdagen bij Dancing De Ploeg hebben gespeeld
De voorverkoop voor deze reünie is al begonnen.
De toegangskaarten kosten in de voorverkoop € 7,50 en zijn verkrijgbaar bij Café Baan in Geesteren, Fitness Centrum Body Check en bij Crossroads Studio’s aan de Bosberg in Borculo. Ook zijn de kaarten online te bestellen bij www.crossroadsborculo.nl. Indien nog verkrijgbaar, er worden maximaal 500 personen toegelaten, kosten de kaartjes aan de zaal € 9,50.
Meer informatie is te vinden op de Facebook pagina van Dancing De Ploeg. Hier zijn ook vele oude foto’s van publiek en bands die bij De Ploeg zijn geweest. De organisatie is nog op zoek naar fotomateriaal. Mocht je nog iets hebben laat het hen weten. info@crossroadsborculo.nl
 
 

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook