Algemeen
Featured

6 maart 2015

Foto’s: Start aanleg nieuwe entree van Borculo (update)

Foto’s: Start aanleg nieuwe entree van Borculo (update)

Gedeputeerde Conny Bieze en wethouder Leo Scharenborg gaven vanmorgen het startsein voor de eerste reeks wegwerkzaamheden om een nieuwe entree van Borculo te realiseren. Ze onthulden samen een bouwbord op de rotonde Hekweg N315/Needseweg.
Nieuwe melkpoederfabriek
Aanleiding voor de verlegging van de rotonde en de Needseweg is de bouw van de nieuwe melkpoederfabriek ‘project Mountain’ van FrieslandCampina. De bestaande en nieuwe melkpoederfabriek van FrieslandCampina worden door de wegwerkzaamheden beter bereikbaar evenals het bedrijventerrein Borculo. Tevens wordt de leefbaarheid in de woonwijk Hambroek aanmerkelijk verbeterd.
Trots
Conny Bieze en Leo Scharenborg mochten vooraf een kijkje nemen op het bouwterrein. Beiden gaven aan ontzettend trots te zijn op het resultaat. In korte tijd is een nieuwe fabriek gebouwd, waarmee FrieslandCampina zo’n 150 miljoen in Borculo investeert.
Werkgelegenheid, verkeersveiligheid, leefbaarheid
Het gehele project Borculo is een goede mix van werkgelegenheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid. Door samenwerking van gemeente, provincie en FrieslandCampina en medewerking van de wijkbewoners van het Hambroek krijgt Borculo straks een prachtige nieuwe entree. Wethouder Leo Scharenborg bedankte alle betrokkenen hiervoor.
Juli 2015 klaar
De provincie neemt de eerste fase van de wegwerkzaamheden voor haar rekening. Dat zijn het verplaatsen van het eerste gedeelte van de Needseweg, inclusief de nieuwe aansluiting Eikenlaan en de aanleg van een nieuwe rotonde, ongeveer 75 meter ten noorden van de oude rotonde. De bestaande rotonde op de Rondweg wordt opgebroken evenals de huidige Needseweg vanaf de Rondweg tot de aansluiting Eikenlaan. Er komt een tijdelijk fietspad vanaf de Eikenlaan naar de nieuwe rotonde. De werkzaamheden starten half maart 2015 en zijn in juli 2015 klaar.
Foto’s:
Nieuwe entree Borculo (1)
Nieuwe entree Borculo (2)
Nieuwe entree Borculo (3)
Nieuwe entree Borculo (4)
Nieuwe entree Borculo (5)
Nieuwe entree Borculo (6)
Nieuwe entree Borculo (7)
Nieuwe entree Borculo (8)
Nieuwe entree Borculo (9)

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook