Home » Algemeen » Onderhoud aan minizompen tijdens NL DOET
Algemeen

15 maart 2015

Onderhoud aan minizompen tijdens NL DOET

Onderhoud aan minizompen tijdens NL DOET

BORCULO – De Stichting voor Cultuur, Sport en Spel werkt voor het onderhoud van de minizompen op zaterdag 21 maart 2015 samen met het Oranje Fonds en NL DOET. Die dag worden de vier minizompen Borculo, Eibergen, Stadtlohn en Coesfeld opgeknapt, zodat ze klaar zijn voor een nieuw vaarseizoen. Bovendien ondergaat de stallingsruimte een grote opruimbeurt.
Vanaf 10.00 uur zullen de werkzaamheden van start gaan op het adres waar de minizompen de winter hebben doorgebracht, aan de Kreunertweg 8 te Borculo. Van de eigenaren van het terrein krijgt de stichting alle medewerking en zij worden volledig bij de activiteiten betrokken.
Het doet de St. voor Cultuur, Sport en Spel deugt dat de klus al vrij snel was volgeboekt met andere vrijwilligers, dan degenen die meestal bij de activiteiten van de organisatie meehelpen en die daardoor nu even niet worden belast. De organisatie hoopt op een actieve, constructieve en gezellige dag.
NL DOET is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NL DOET steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen. Zij zetten zich vrijwillig in voor maatschappelijke organisaties, die tijdens NL DOET net dat beetje extra kunnen doen.
Het succes van NL DOET blijkt onder andere uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Tijdens NL DOET in voorgaande jaren waren al meer dan 250.000 vrijwilligers actief. In 2015 wil het Oranje Fonds nog veel meer mensen op de been krijgen. Vrijwillige inzet is een belangrijke bouwsteen van onze samenleving, waarmee maatschappelijke organisaties heel erg geholpen zijn. Het Oranje Fonds zet deze inzet dan ook graag in de spotlights met een grote actie als NL DOET.
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het vele miljoenen euro’s aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland. Vrijwilligers vormen de basis van alle organisaties die door het Oranje Fonds worden gesteund. Met NL DOET geeft het Fonds hier een collectieve impuls aan. Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en Vrienden van het Oranje Fonds. Koning Willem Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook