Home » Algemeen » Mooiste voor tuin van Borculo en Ruurlo
Algemeen

17 maart 2015

Mooiste voor tuin van Borculo en Ruurlo

Mooiste voor tuin van Borculo en Ruurlo

Afgelopen dinsdag 10 maart is bekend geworden wie de mooiste voortuin van Borculo en Ruurlo heeft. Deze prachtige tuin ligt aan de Morsmanshof 5 in Borculo. De trotse eigenaar is Robert Tiessink.
Robert besteed erg veel tijd aan z’n tuin en dat is ook wel te zien. De oppervlakte is verdeeld door slingerpaadjes en de borders zijn opgebouwd met coniferen, bomen, heesters, vaste planten. Er is een verscheidenheid aan kleur en textuur. In de winterperiode is de tuin ook nog boeiend en dat is wat een goede tuin moet hebben.
Het keuren van de tuinen gebeurt drie keer per jaar door de keurmeesters van Groei en Bloei afd. Berkelland en Haaksbergen. De tuinen die binnen de bebouwde kom in Borculo en Ruurlo liggen worden allemaal gekeurd. In totaal wordt een tuin door zes tuinkeurmeester bekeken en hier worden punten voor gegeven. De voortuin met de meeste punten mag zich winnaar noemen van Borculo of Ruurlo.
Afgelopen jaar in oktober, zijn de zes hoogst geëindigde tuinen per plaats nogmaals gekeurd door een vakjury.
De tuin van Robert was verre uit de beste. De tweede plaats is van de fam. Everts aan de Dr. Scheylaan 5 in Borculo. De derde plaats is van fam. Buytenhuys Brinklaan1 in Ruurlo

Advertentie:

Booking.com

Lees ook