Algemeen

23 maart 2015

Toertochten op de weg en in het veld

Toertochten op de weg en in het veld

BORCULO/ ZEDDAM – Op zondag 29 maart organiseert toerclub de Berkelrijders uit Borculo voor de 3e keer de Achterhoek Wielertoertochten. Op deze dag zijn er verschillende routes uitgezet op zowel de verharde weg als in het veld.
De veldtoertocht, speciaal voor mountainbikers, gaat door de bosrijke omgeving van de gemeente Berkelland en de gemeente Lochem. Deze tocht waarin veel zand- en bospaden zijn opgenomen gaat ook deels over particulier terrein welke speciaal voor deze tocht zijn opengesteld. De veldtoertocht is op diverse punten vernieuwd. Dit maakt de tocht verrassend, technisch en uitdagend.
De afstanden die gefietst kunnen worden zijn 25, 35 en 50 km met hierin opgenomen enkele fraaie klimmetjes rond Barchem en Lochem. De 25km is zeer geschikt voor beginnende mountainbiker!
Voor de wegtoertocht kunnen deelnemers een route kiezen van 80, 105 of 120 km. In de routes zijn zoveel mogelijk rustige (land-)wegen opgenomen die voeren door een zeer prachtige omgeving. De 80km voert richting Doetinchem. Via Laag- en Hoog Keppel gaat de route vervolgens via Hengelo (gld.) weer terug richting Borculo.
De 105km en de 120 km maakt een extra lus door Montferland waarin ook een aantal zeer fraaie klimmetjes zijn opgenomen waaronder de 3 Heuvelenweg en de Peeskesbult. De 120 km maakt nog een extra lus die gaat via de Elterberg (D). Alle afstanden zijn uitgezet met pijlen, borden en linten. Op de routes zijn diverse verzorgingsposten ingericht.
Voor alle afstanden kan er gestart worden van 08:30 tot 10:00 uur bij buitencentrum Kerkemeijer aan de Ruurloseweg 51 te Borculo. Voor de 105 en 120 km (wegtoertochten) kan tevens gestart worden in bij Hotel Rest. Landgoed Montferland te Zeddam.
Op beide locaties is goede parkeergelegenheid aanwezig. Vorig jaar trok dit evenement rond de 1000 deelnemers.
Meer info over de Achterhoek Wielertoertochten is te vinden op de website van de Berkelrijders: (www.tcdeberkelrijders.nl)

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook