Algemeen
Sport

8 april 2015

Achterhoek derby met een pikant degradatie tintje

Achterhoek derby met een pikant degradatie tintje

HAARLO – Komende zondag, 12 april, wordt de laatste ronde van de eredivisiedriebanden afgewerkt met onder andere de Achterhoek derby tussen HCR Prinsen en Holland Mineraal in Haarlo.
Pikant aan deze derby is, dat de thuisclub nog steeds niet zeker is van klassenbehoud en minimaal een puntendeling moet zien te bewerkstelligen om niet afhankelijk te zijn van de resultaten van de overige twee degradatie kandidaten, Post Luchtkanalen uit Rosmalen en Ripa Recycling uit Sas van Gent.
HCR Prinsen heeft niet alleen één matchpunt meer dan de ploeg uit Zeeuws Vlaanderen, maar ook vijf partijpunten. De balans ten opzichte van Rosmalen, slaat wat partijpunten door naar de Brabantse formatie met plus vier. In matchpunten staan beide teams op veertien.
De eerste wedstrijd destijds in Lochem ging met 2-6 naar Haarlo, met alleen een overwinning voor Jelle Pijl, die Markus Galla versloeg. Christian Rudolph, winst op Stefan Galla, Anno de Kleine, die Frans van Schaik ruim versloeg en Dave van Geel, winst op Stefan Spilleman stelden toen de winst voor de gasten veilig.
Beide teams kennen in de tweede derby een andere samenstelling aangezien de gebroeders Galla verplichtingen in Duitsland hebben. Hierdoor treft Rudolph nu Van Schaik, Van Geel moet het opnemen tegen Wesley de Jaeger en Raymund Swertz speelt op plek vier tegen Spilleman.
Op plek twee treffen twee oud ploeggenoten elkaar, namelijk Anno de Kleine en Jelle Pijl. Ofschoon beide spelers hun sporen al ruimschoots verdiend hebben in het driebanden wereldje troffen ze elkaar nog maar één keer en toen ging de winst naar de man uit Hengelo. Het zou ook niet ondenkbeeldig zijn dat juist deze partij gaat beslissen over het voortbestaan van HCR Prinsen in de eredivisie.
De eerste twee partijen aan de Eibergseweg in Haarlo beginnen om 13:00 uur.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook