Home » Algemeen » Goud, zilver én brons voor Borchlo
Algemeen
Sport

13 april 2015

Goud, zilver én brons voor Borchlo

Goud, zilver én brons voor Borchlo

BORCULO – Op zaterdag 4 april en zondag 12 april waren er wederom turnwedstrijden. En dat leverde weer een paar hele mooie glimmende plakken op voor Borchlo!
Floor Textor, Elin Ovaa en Armande van Bon turnden in het niveau instap D2 en Viënne Lukassen in het niveau pupil 1 D3. Zij behaalden helaas geen medailles, maar Elin en Floor zijn wel door naar de finale.
Jasmina Nounouh turnde in de categorie jeugd 2 supplement H en zij kreeg dit keer de gouden medaille, doordat zij op 3 toestellen (brug, balk en vloer) 1e was geworden. Zij is door naar de finale.
Lotte Sollman en Anne Lukassen, uitkomend in niveau jeugd 1 D3, behaalden een tweede en een zesde plaats. Lotte kreeg die tweede plek én de zilveren medaille, vooral door haar mooie brug (1e plaats) en balk-oefening (2e plaats). Lotte is door naar de finale samen met Lina Brand, die deze ronde niet mee kon doen vanwege een blessure.
De finalisten, Jasmina, Lina, Lotte, Elin en Floor mogen op 30 mei nog één keer dit seizoen vlammen in Doetinchem.
Uitslagen Pré-instap: zilver en brons!
Isolde Luiten haalde zilver bij het niveau pré-pré-instap D2, vooral door haar strakke balk-oefening met hoge handstand. Ze behaalde zelfs de 1e plaats op dit toestel.
Nikki Huurneman haalde brons bij het niveau pré-instap D1. Vooral door een goede vloer-oefening. Ze werd op dit onderdeel eerste omdat ze een hele mooie arabier-flikflak liet zien.
Verder deden de volgende meisjes mee: Lynn van Uden (32e), Loes Kistemaker (30e), Roos Hilligers (29e), Merel Verhoeven (28e), Auke Kistemaker (26e), Pien Simmering (24e), Dido Sebok (20e), Janne Waanders (12e), Tosca van der Weide (10e), en Myrthe Faas (21e).
De Pré-instap kan, met mooi behaalde resultaten, het turn-seizoen afsluiten.
Uitslagen 5e divisie: zilver!
Op zondag 12 april was de 5e divisie aan de beurt. En Sanne Sebök heeft een zilveren medaille behaald in de categorie pupil 2 d2. Ze liet een hele mooie balk-oefening zien met geslaagde koprol en handstad.
Hannah van der Weide en Charis Ovaa werden respectievelijk 7e en 12e. Sanne en Hannah zijn door naar de finale. Charis is eerste reserve.
Marleen Huitink turnde vandaag helaas niet mee, maar heeft het de vorige 2 wedstrijden zo goed gedaan, dat ook zij door is naar de finale.
De finalisten Sanne, Hannah en Marleen mogen op 25 april in Doetinchem voor de laatste keer dit seizoen hun kunsten vertonen.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook