Home » Algemeen » HCR Prinsen handhaaft zich na winst in Achterhoekderby
Algemeen
Sport

13 april 2015

HCR Prinsen handhaaft zich na winst in Achterhoekderby

HCR Prinsen handhaaft zich na winst in Achterhoekderby

De driebanden spelers van het Haarlose HCR Prinsen hebben zich zondagmiddag door een 6-2 overwinning in de Achterhoekderby verzekerd van nog een jaar spelen op het hoogste niveau.
Na twee gespeelde partijen tegen Holland Mineraal uit Lochem stond de Haarlose formatie al op een veilige 4-0 voorsprong. Raymund Swertz had tegen Stefan Spilleman alleen in de eerste helft van de partij moeite met de speler uit Lochem. Na 33 beurten stond het nog 26-27, maar toen de Noord-Limburger een serie produceerde van zeven caramboles, was het verschil gezet en na 46 beurten bereikte hij de finish. Spilleman kwam in de nabeurt niet verder dan 33 caramboles.
Op de andere tafel leek de winst naar Jelle Pijl te gaan. Halverwege stond hij tegen Anno de Kleine nog op een comfortabele 20-28 voorsprong, maar had toen duidelijk een minder goede periode en daarvan profiteerde de Helmonder en nam met een serie van vijf caramboles in de 33ste voor het eerst de leiding. Na 37 beurten was het 41-42 in het voordeel van Pijl en vanaf dat moment was het constant stuivertje wisselen met uiteindelijk De Kleine die na 44 beurten met 50-48 aan het langste eind trok.
“Het ging heel moeizaam. Ik kon mijn draai niet vinden was constant zoekende en ook mijn tegenstander verdedigde zo goed, dat ik bijna geen goede posities kreeg. Maar ik ben ontzettend blij dat ik gewonnen heb”, aldus Anno de Kleine na afloop.
Ofschoon de laatste partijen een formaliteit waren, zagen de toeschouwers twee prima gespeelde partijen met een Christian Rudolph die Frans van Schaik na 35 beurten met 50-34 versloeg en een Wesley de Jaeger die Dave van Geel versloeg in 45 beurten met 40-50 en daardoor de eer redde voor de ploeg uit Lochem.
In de eindrangschikking is Holland Mineraal met 19 punten zesde en debutant HCR Prinsen bezet de negende plaats met 16 punten. Gedegradeerd zijn Capelle en Ripa Recycling uit Sas van Gent.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook