Home » Algemeen » Met “Oorlogstied” aandacht voor 70 jaar bevrijding
Algemeen

17 april 2015

Met “Oorlogstied” aandacht voor 70 jaar bevrijding

Met “Oorlogstied” aandacht voor 70 jaar bevrijding

GELSELAAR – De voorjaarsuitvoering van Toneelvereniging De Eendracht staat dit jaar in het teken van 70 jaar bevrijding. Samen met popkoor SoSjaal brengt de Eendracht een bijzondere uitvoering van het toneelstuk “Oorlogstied”. De voorstellingen worden gegeven in zaal Florijn te Gelselaar op vrijdag 1 en zaterdag 2 mei om 20.00 uur. Zaterdag 2 mei is er tevens een voorstelling om 14.30 uur.
“Oorlogstied” vertelt hoe de Achterhoekse fabrikantenfamilie Meerdink de oorlog beleeft. Als in 1939 dochter Truus zich verlooft met Gerard, de zoon van een dominee, is de dreiging al voelbaar. Wanneer de oorlog daadwerkelijk uitbreekt, heeft dat grote gevolgen voor zowel de fabriek als voor de familie Meerdink. Terwijl Gerard en Dirk het vaderland dienen, is zoon Henk lid van de partij. De jongste zoon is avontuurlijk aangelegd en ziet geen gevaar. Truus raakt betrokken bij het verzet, dus het is geen wonder dat moeder Meerdink slapeloze nachten heeft.
Bijna alle facetten van de oorlog passeren de revue. De verschillende toneelscènes worden afgewisseld met beeld, geluid en zang. Een unieke en indrukwekkende combinatie.
De spelers zijn dit keer: Daan Uenk, Mina Reurink, Jeroen Nieuwenhuis, Mariska Eeftink, Gerrit Harderwijk, Harriet te Winkel, Bas te Velthuis, Wim Kossink, Irma v.d. Pangaart, Gerard Hilhorst, Henk Wannik, Niek Geerdink en Frank Mensink.
Regie is in handen van Daan Ebbers en Hermien Luttikhedde is souffleur/regie assistent. Arjen Horstman verzorgt beeld en geluid. Popkoor SoSjaal staat onder leiding van Rosanne Sprick.
Vanaf 1 april tot één dag voor de voorstelling kan men kaarten à € 7,00 bestellen bij café Florijn, tel. 0545-481283. Aan de zaal kosten kaarten € 8,00 en donateurs betalen € 6,00.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook