Algemeen

19 april 2015

De Zonnebloem zoekt vrijwilligers

De Zonnebloem zoekt vrijwilligers

BORCULO/ HAARLO – Gelukkig weten steeds meer mensen de Zonnebloem te vinden. Zij vragen de Zonnebloem om bezoek aan huis of zij doen mee aan de activiteiten van de Zonnebloem. De vrijwilligers van de Zonnebloem staan graag klaar voor alle mensen die een beroep op hun doen. De vrijwilligers zijn geen mantelzorgers en ook geen klusjesmannen of – vrouwen. De vrijwilligers van de Zonnebloem komen met een warm hart, een luisterend oor en een goed humeur. Inmiddels groeit het aantal mensen dat een beroep doet op
Wat kunt u doen voor de Zonnebloem
U kunt ervoor kiezen gasten aan huis te bezoeken om wat gezelligheid en aanspraak te brengen. U bezoekt één of meer vaste gasten ongeveer 1x per maand of u onderneemt iets met uw gast: een wandeling, een ijsje eten. U overlegt over de wensen van de gast en probeert de wensen in vervulling te laten gaan. De ervaring leert dat niet alleen de gast, maar ook de vrijwilliger uitziet naar de bezoekmomenten en dat zowel de gast als de vrijwilliger hier veel plezier aan beleven. U kunt er ook voor kiezen mee te helpen bij de jaarlijkse gezellige middagen. Dit zijn grote activiteiten waarvoor een aansprekend programma moet worden georganiseerd. Daar komt van alles bij kijken: van het maken van een draaiboek tot de hapjes, gasten ontvangen en artiesten begeleiden. Het gaat jaarlijks om 3 tot 4 activiteiten. Alle vrijwilligers nemen ook deel aan maximaal 4 vergaderingen per jaar en 2 workshops waarin u leert over actuele thema’s. Tijdens de vergaderingen is er ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen. De vergaderingen en de workshops worden georganiseerd door het (vrijwillige) bestuur. Dit bestuur staat ten dienste van de vrijwilligers en probeert hen zo goed mogelijk te ondersteunen.
Wat doet de Zonnebloem voor u
De huidige vrijwilligers zorgen dat u zich snel op uw gemak voelt binnen de groep vrijwilligers van de Zonnebloem. U wordt wegwijs gemaakt door één van de vrijwilligers, u leert veel in de vergaderingen en workshops en u krijgt de kans ook regionaal en landelijk informatie en kennis op te doen. Jaarlijks is er een gezellige middag/avond waarop de vrijwilligers er met elkaar op uit gaan om de onderlinge band te versterken. De Zonnebloem vergoedt uw onkosten zodat uw vrijwilligerswerk wel tijd maar geen geld kost.
Over de Zonnebloem
Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al meer dan 65 jaar. De Zonnebloem zet alles op alles om er te zijn voor mensen met een fysieke beperking vanaf 18 jaar zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. De Zonnebloem denkt altijd in oplossingen en dan blijkt dat er zoveel meer kan, dan je denkt.
Voelt u zich aangesproken?
Wilt u vrijwilliger worden of wilt u eerst meer informatie? Neemt u gerust contact op met de Zonnebloem, afdeling Borculo/Haarlo. U kunt bellen met 06 – 30 72 86 97. U kunt ook thuis in alle rust rondneuzen op www.zonnebloem.nl/borculo. Of op de algemene site van de Zonnebloem: www.zonnebloem.nl.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook