Algemeen
Featured

23 april 2015

Is Borculo de groenste stad van Nederland?

Is Borculo de groenste stad van Nederland?

BORCULO – Binnenkort ziet u deze bordjes als u Borculo in rijdt. Borculo doet namelijk met Borculo mee aan de groencompetitiewedstrijd Entente Florale 2015. De wedstrijd heet de Groenste stad van Nederland, maar groen is slechts een onderdeel. De wedstrijd gaat tussen de gemeenten Zaltbommel, Ootmarsum (Dinkelland) en Borculo (Berkelland). Een jury van de Entente Florale zal begin juni Borculo bezoeken en op de fiets langs de mooie plekjes en projecten worden geleid. Daarna wordt het spannend: wint Borculo goud en mag het zich een jaar lang de Groenste stad van Nederland noemen?
De Entente Florale stimuleert de aandacht voor het groen in stad of dorp. Dat doet zij met nationale competities in ongeveer 10 landen van Europa en in een internationale competitie. De jury kijkt onder andere ook naar visuele en ruimtelijke kwaliteit, cultuurhistorisch erfgoed, cultuurgroen en buiteninrichting, natuur en landschap, recreatie en toerisme en duurzaamheid en milieu. Beheer en onderhoud en burgerparticipatie spelen een belangrijke rol. Ook bekijkt de jury het gemeentelijke beleid en hoe Borculo en haar inwoners invulling geven aan groen.
Begin juni brengt de jury van de Entente Florale, die de wedstrijd organiseert, een bezoek aan Borculo. Na een presentatie stappen zij op de fiets en rijden een route door en rond Borculo, waarbij unieke plekjes en projecten worden bekeken. De fietstocht met de jury gaat vanaf het gemeentehuis, door het Berkelpark, langs de Berkel richting trekveer over de Slinge. Men bezoekt de Lebbenbrugge en fietst een prachtige route door het buitengebied om uiteindelijk in wijk de Koppel aan te komen. Van daaruit wordt het historisch centrum rondom de watermolen bekeken. Onderweg worden verhalen verteld. Bij het organiseren van de jurydag helpen verschillende inwoners mee.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook