Algemeen
Sport

24 april 2015

Inspirerende avond Special Heroes bij v.v. Reünie

Inspirerende avond Special Heroes bij v.v. Reünie

BORCULO – Maandagavond 20 april was er op Sportpark de Wildbaan een avond over sporten voor kinderen met afwijkend gedrag zoals b.v autisme en ADHD. Het doel van deze avond was trainers en leiders bewust te maken hoe met deze problematiek om te gaan, zonder dat deze kinderen buiten de groep komen te staan.
Deze avond was georganiseerd door Special Heroes: dat een landelijk sportstimuleringsprogramma heeft opgezet om kinderen met een beperking te laten voetballen. Special Heroes wordt mogelijk gemaakt door NOC/NSF, die hiermee het sporten van kinderen met een beperking wil stimuleren.Het mooie was, dat dit thema vanuit diverse invalshoeken aan de orde kwam.
Ingrid Peperkamp en Vincert van Maanen verzorgde een training namens Specials Heroes. Monique Mokkink, vakleerkracht bewegingsonderwijs Klein Borculo gaf uitleg over de werkwijze en tips voor de praktijk. Verder was Anneke van Teijeling, voorzitter van de landelijke vereniging voetbal voor autisten, met haar zoon Stefan uit Hillegom naar Borculo gekomen om te vertellen hoe het is om binnen een gezin met deze problematiek te maken te hebben.
Foto’s:
special heros 107
special heros 096
special heros 116

Advertentie:

Booking.com

Lees ook