Algemeen

24 april 2015

Alzheimer Café Borculo over opname bij dementie op 12 mei

Alzheimer Café Borculo over opname bij dementie op 12 mei

BORCULO – De afdeling Achterhoek van Alzheimer Nederland organiseert elke tweede dinsdag van de maand een Alzheimer Café in de gemeente Borculo.
Het thema van deze maand: Als opname in zicht komt
Dementie is een slopende ziekte die altijd slecht afloopt. Er komt een moment dat thuis wonen niet meer verantwoord is. Vanaf dat moment breekt er voor alle betrokkenen een zeer moeilijke periode aan met confronterende momenten.
Tijdens deze avond willen wij u informeren over hoe u kunt omgaan met de zo begrijpelijke emotionele weerstand tegen een opname als het thuis niet langer meer gaat. Wat betekent dit voor u en degene(n) die voor u zorgen? Onze gastspreker Wilma Oonk, werkzaam binnen Careaz, komt regelmatig in aanraking met weerstand tegen opname. Zij zal deze avond haar ervaringen met u delen. Uiteraard is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van uw eigen verhalen met lotgenoten.
Een Alzheimer Café is een belangrijk trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen u meemaakt of bezighoudt; over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke sfeer. De toegang is altijd gratis evenals de koffie en de thee. Voor overige consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.
Zie voor meer informatie de website:www.alzheimer-nederland.nl/achterhoek of bel met de alzheimertelefoon van de afdeling Achterhoek: 06-13514411
Alzheimer Café Borculo
Datum: 12 mei
Plaats: Grand café van het woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo.
Tijdstip: Inloop en koffie vanaf 19.00. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook