Algemeen
Featured

26 april 2015

Man uit Borculo (50) aangehouden voor beroving

Man uit Borculo (50) aangehouden voor beroving

RAVENSTEIN/ BORCULO – De politie heeft een 50 jarige Borculoër en een 46 jarige man uit Nijmegen aangehouden op verdenking van een brutale beroving in Ravenstein, vlak onder Nijmegen.
Een 26-jarige vrouw uit Renkum reed eerder op de avond over de snelweg met haar auto. Daarbij bemerkte ze dat ze gevolgd werd door twee mannen in een bestelbusje. Bij Ravenstein nam de vrouw de afslag en daarbij bemerkte ze dat het busje haar bleef volgen. Ook toen ze haar snelheid verhoogde bleef het busje achter haar rijden.
Daarop ontstond een achtervolging met verhoogde snelheid die eindigde op de kruising van de Monseigneur Zwijsenstraat en de Monseigneur Borretlaan. Daar raakte de vrouw de macht over het stuur kwijt en eindigde half op de stoep en half in de voortuin van een woning. Eén van de mannen stapte uit het busje, sloeg ramen van de wagen in en greep een tas. Vervolgens gingen ze er vandoor.
Aanhoudingen
De gealarmeerde politie startte direct een onderzoek. Aan de hand van getuigenverklaringen en de signalementen werd het bestelbusje, met daarin de twee mannen, later die nacht in Nijmegen ter hoogte van de Waalbrug aangetroffen. De bestuurder werd gedwongen te stoppen en het tweetal werd gecontroleerd tot uitstappen gedwongen. Beiden zijn aangehouden en voor verder onderzoek en in verzekering gesteld. Het slachtoffer bleef bij de aanrijding ongedeerd.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook