Home » Algemeen » 30ste finale Borculose Bandstoot competitie
Algemeen
Sport

4 mei 2015

30ste finale Borculose Bandstoot competitie

30ste finale Borculose Bandstoot competitie

BORCULO – Op donderdag 8, vrijdag 9 en zondag 10 mei vindt de 30ste finale van de Borculose Bandstoot Competitie plaats bij Cafe-restaurant ‘de Hoeksteen’ in Borculo.
Deze onderlinge competitie werd 30 jaar geleden voor het eerst georganiseerd door Wim Beumkes voor biljarters en inwoners van de vroegere gemeente Borculo en kerkdorpen. Bij deze Biljart-competitie gaat het er om, dat men tenminste één band heeft geraakt alvorens de carambole wordt gemaakt. Dit lijkt echter veel makkelijker dan het is.
Er wordt in de voorronden gespeeld bij diverse locaties in een poule-systeem. De Beumkes-troffee wordt ieder jaar als aanmoedigings prijs uitgereikt aan diegene met relatief de hoogste serie.
De top drie van de finale maakt kans om deel te mogen nemen in de Berkelland finale, jaarlijks georganiseerd door Appie Firing, waar finalisten uit andere Berkellandse onderlinge competities strijden om de Berkellandse titel.
Om dit jubileum te vieren zijn er extra activiteiten voor vrijdag en zondag. Baltovenaar Martin van Rhee zal op vrijdag een demonstratie ‘Biljart-Artistiek’ komen geven en op zondag wordt de finale opgeluisterd middels een bazaar met vele leuke prijzen.
Aanvang voor de avonden is 19:30u en op zondag wordt er vanaf 12:00u gespeeld. Toegang is gratis.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook