Home » Algemeen » CP voetbaldag bij EGVV in Gelselaar
Algemeen
Gelselaar
Sport
Voetbal

4 mei 2015

CP voetbaldag bij EGVV in Gelselaar

CP voetbaldag bij EGVV in Gelselaar

GELSELAAR – Op zaterdag 23 mei 2015 organiseert Stichting Doelpunt, in samenwerking met EGVV, DEC ’10 en KNVB CP-voetbal, een CP-voetbaldag in Gelselaar.
CP staat voor Cerebrale Parese. Mensen met Cerebrale Parese (CP) hebben als gevolg van een hersenbeschadiging (bij de geboorte of op latere leeftijd) een motorische beperking. De doelstelling van Stichting Doelpunt is voetbal voor kinderen met een met name motorische (of meervoudige) beperking te stimuleren en promoten. Daarom zijn wij bijzonder blij met de komst van de nationale CP selecties naar Gelselaar.
CP-voetbal (internationaal Football 7-a-side genoemd) wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. CP-voetbal is een sport die alleen internationaal (Europees-, Wereldkampioenschap en Paralympisch) beoefend kan worden. Er wordt zeven tegen zeven gespeeld op een kleiner voetbalveld (75m x 55m), het doel is ook kleiner (5m x 2m). Er wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA, waarbij enkele spelregels (géén buitenspel en inrollen) zijn aangepast. De spelers van het Nederlands CP-voetbalteam spelen allen voetbal bij een reguliere club.
De nationale CP-voetbal selecties van onder 14 jaar, onder 16 jaar en onder 18 jaar komen op 23 mei naar Gelselaar.
In de ochtend trainen de CP-selecties op de velden van EGVV. ’s Middags staan wedstrijden tegen teams van DEC ’10 op het programma. (DEC ’10 is een combinatievereniging van jeugd uit Gelselaar en Diepenheim) De wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van het CP-voetbal.
Programma 23 mei 2015:
9.15 uur: aankomst CP-voetbal selecties
10.00 uur: aanvang training CP-selecties
12.15 uur: pauze/lunch
12.45 uur: aankomst spelers DEC ’10
13.45 uur: aanvang wedstrijden:
Selectie onder 14 – DEC ’10 D2
Selectie onder 16 – DEC ’10 C1
15.00 uur: aanvang wedstrijd:
Selectie onder 18 – DEC ’10 B1
16.30 uur: einde programma – napraten
Locatie: EGVV, Driessenweg te Gelselaar.
De wedstrijden staan onder leiding van topscheidsrechters Bas Nijhuis en Eric Braamhaar.
Tijdens de CP-voetbaldag worden diverse activiteiten rondom de velden georganiseerd. Voor meer informatie over CP-voetbal zie: www.cpvoetbal.nl. Voor meer informatie over Stichting Doelpunt zie: www.stichtingdoel.com

Advertentie:

Booking.com

Lees ook