Algemeen
Featured

5 mei 2015

Vrijheidsfeest op de Veemarkt

Vrijheidsfeest op de Veemarkt

BORCULO – Op 5 mei vieren we de vrijheid. Net als in de rest van Nederland, zijn er ook in Borculo activiteiten omtrent de bevrijding van Nederland 70 jaar geleden. Nadat het bevrijdingsvuur in Borculo aan is gekomen rond 11.00 uur, wordt het vuur rond 14.00 uur overhandigd aan burgemeester Joost van Oostrum. Hiermee is het Vrijheidsfeest geopend. Al eerder komen muziekkorpsen uit Gelselaar, Haarlo en Borculo bij elkaar en zingt een groep leerlingen van school Noord het lied “Vrijheid”.
Op het plein verzorgen de muziekkorpsen een gezamenlijk optreden. De drie koren Sosjaal, Timeless en het Blokzijls Piratenkoor zullen na het instrumentele gedeelte van de korpsen hun stemmen laten horen. Tussen 16.00 uur en 23.00 uur treden diverse bands wisselend op: de Nightstars, de Disco Kings, de Daltons en Partyband Don’t Shoot.
Voor de kinderen zijn er ballonnenfiguren, een schminkkraam, suikerspinnen, touwtjestrek, een springkussen en een megastormbaan. Op het feest hoeft u niet alleen maar te staan: er is ook plaats vrijgemaakt voor gezellige zitjes en ook is er voldoende voor de inwendige mens.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook