Algemeen

9 mei 2015

Laatste Pinksterblaos Festival Borculo op 23 mei

Laatste Pinksterblaos Festival Borculo op 23 mei

BORCULO – Op Pinksterzaterdag, 23 mei, wordt in Borculo voor de laatste keer het Pinksterblaos Festival georganiseerd. Dit festival heeft in 2014 zijn 10 jarig bestaan gevierd, maar toch is besloten ermee te stoppen. “Onkosten werden de afgelopen jaren steeds hoger en we zagen helaas een dalend bezoekersaantal. Dus de inkomsten daalden.” aldus woordvoerder Eustache Sollman van de organiserende Stichting Blaasmuziek Beltrum Borculo.
“We hebben het jaren met veel plezier georganiseerd, maar op dit moment kunnen we nog zelf de keuze maken ermee te stoppen. We zijn financieel nog gezond, dus we gaan zorgen voor een mooie finale, tijdens het 11e en laatste Pinksterblaos Festival”. Het belooft een Achterhoeks blaaskapellenspektakel te worden. Gekozen is om op te laten treden: Blaaskapel de Knollentrekkers uit Borculo, De Slingelandkapel uit Beltrum en als afsluiter een twee uur durend optreden van de bekende Blaaskapel de Optimisten uit Breedenbroek. Sollman: “Deze keuze was vrij snel gemaakt. We wilden een afwisselend programma voor ons publiek en het liefst met een gastkapel waar we als bestuursleden allemaal iets mee hadden.” De Optimisten hebben al twee keer eerder op het Pinksterblaos Festival gestaan: in 2005 tijdens de eerste versie en in 2009. De kapel was meteen bereid hun medewerking ook in 2015 weer te gaan verlenen.
Het Pinksterblaos Festival wordt gehouden op zaterdag 23 mei 2015, aanvang 19.30 uur. Muziekgebouw Volharding, Haarloseweg 7, Borculo. Gratis entree! Informatie is ook te vinden op www.pinksterblaos.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook