Algemeen

11 mei 2015

Repair Café Borculo breidt uit met digitaal spreekuur

Repair Café Borculo breidt uit met digitaal spreekuur

BORCULO – Naast reparaties aan allerhande apparaten die men zo in huis heeft als lampen, Senseo’s, audio- en video apparatuur, elektrische gereedschappen, het vervangen van horlogebatterijen en verstelwerk aan kleding & textiel, gaat het Repair Café Borculo een “digitaal spreekuur” toevoegen.
Het lijkt zo simpel, maar niet voor iedereen is het als vanzelfsprekend hoe een mobiele telefoon, laptop of tablet en hun verschillende toepassingen te gebruiken.
Tijdens het digitaal spreekuur wordt hierover op verzoek uitleg gegeven. Hoe installeer ik een App, hoe gebruik ik bijvoorbeeld Whats-App of Bluetooth. Hoe kan ik een printer koppelen met mijn tablet etc. Per vraag wordt hiervoor omstreeks een kwartier uitgetrokken. Dit is meestal ruim voldoende om een toepassing helder te maken voor de bezoeker, zaken te installeren of een printer te koppelen. De bezoekers brengen de telefoons, tablets en aanverwante apparaten en eventuele handleidingen van randapparatuur mee waar men een vraag over heeft. De enthousiaste en kundige vrijwilligers brengen in begrijpelijke taal duidelijkheid.
Repair Café Borculo is een vrijwilligers organisatie die zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Borculo, Haarlo, Geesteren en Gelselaar en is bedoeld met name voor hen die dat niet (meer) kunnen. De laatste tijd komen er ook steeds meer bezoekers uit omliggende plaatsen als Neede en Ruurlo. Uiteraard zijn deze bezoekers ook van harte welkom. De eventueel gebruikte onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. De reparaties en het verstelwerk zijn kosteloos, echter is een vrije gift gebruikelijk. Hiervan wordt ondermeer reparatiemateriaal en gereedschappen aangeschaft om zo anderen verder te helpen. De bezoekers kunnen meekijken hoe wordt gerepareerd of tegen een kleine prijs een consumptie gebruiken op het vernieuwde terras van eetcafé De Hoeksteen. Hiervoor krijgt men een reductiebon bij de receptie van het Repair Café.
Plaats en tijd van handeling: woensdag 13 mei van 13.00 -17.00 uur in De Schuur, eetcafé De Hoeksteen, Steenstraat 3, 7271 BN Borculo. Info: repaircafeborculo@kpnmail.nl of 06-57 977 625.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook