Algemeen

13 mei 2015

Gratis concert de Berkelkapel bij camping Veldzicht

Gratis concert de Berkelkapel bij camping Veldzicht

HAARLO – Zaterdag 16 mei geeft de Berkelkapel een concert bij Camping Veldzicht in Haarlo. De aanvang is 20.00 uur en de entree is gratis.
Blaasorkest de Berkelkapel is in 1976 in Haarlo opgericht. Drie leden van muziekvereniging de Eendracht besloten een Egerländer kapel op te richten. Met een bezetting van veertien muzikanten was Blaasorkest De Berkelkapel een feit.
Tegenwoordig bestaat De Berkelkapel uit twintig enthousiaste leden. De kapel speelt hoofdzakelijk Egerländer en Tsjechische muziek, maar ook de populaire muziek soorten worden probleemloos ten gehore gebracht. Zodoende kan de Berkelkapel altijd prima inspelen op de wensen van het publiek. De zang wordt verzorgd door Kim Kornegoor en Geert Sprick. Berkelkapel Haarlo komt uit in de topklasse voor blaaskapellen.
Vanaf maart 2011 is Geert Sprick kapelmeester van de Berkelkapel Haarlo. Geert heeft zijn sporen in de blaasmuziek verdiend onder andere bij de Glanerbrugger Muzikanten. In het orkest van Herman Engelbertink is hij de eerste flügelhornist en neemt hij zang en de presentatie van de show voor zijn rekening. Tevens presenteert hij sinds 1994 een wekelijks radioprogramma bij RTV-Oost over blaasmuziek getiteld ‘Even Uitblazen’.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook