Algemeen

22 mei 2015

Openhuis in verband met 80 jarig bestaan t Galgenveld

Openhuis in verband met 80 jarig bestaan t Galgenveld

BORCULO  – Op 1 juni 2015 bestaat zwembad en openluchttheater `t Galgenveld in Borculo 80 jaar. Ter ere van dit jubileum wordt door Toneelvereniging Ons Genoegen en Buurtvereniging Dijkhoek een replica van de oorspronkelijke toegangspoort tot dit complex aangeboden. De toegangspoort zal officieel worden onthuld op zondag 31 mei om 14.00 uur door Burgemeester van Oostrum van de gemeente Berkelland.
Op deze dag organiseert Stichting `t Galgenveld tevens een Open Huis van 11.00 uur tot 15.00 uur voor iedereen die het complex, gelegen aan de Lebbenbruggedijk 40 te Borculo, een keer wil komen bekijken.
Op 1 juni 1935 werd Zwembad `t Galgenveld voor het eerst geopend. Bij de ingang van het complex werd toen ook een grote houten toegangspoort geplaatst. Het zwembad had een regionale functie en was uniek voor die tijd.
Door de komst van nieuwe overdekte en verwarmde zwembaden en realisatie van recreatievijver Het Hambroek, liepen de bezoekersaantallen drastisch terug. In 1988 werd derhalve besloten om het zwembad te sluiten voor bezoekers. Er wordt echter nog steeds gezwommen in het bassin van `t Galgenveld. Ieder jaar in de maand juni organiseert Zwem- en waterpolovereniging BZC haar waterpolotoernooien in en om `t Galgenveld.
In 1991 is een deel van het oorspronkelijk bassin gedempt en is op het achterste gedeelte van het terrein het openluchttheater gerealiseerd. Hier wordt jaarlijks door Toneelvereniging Ons Genoegen in de maand juli het voor velen bekende Openlucht spel gehouden. Zwembad en Openluchttheater `t Galgenveld wordt in stand gehouden zonder enige vorm van subsidie en kan enkel voortbestaan door verhuur van het complex, giften en donaties. Een grote groep enthousiaste vrijwilligers zorgt wekelijks voor het onderhoud zodat dit unieke complex kan blijven voortbestaan. Deze groep vrijwilligers heeft ook met veel mankracht en met hout van eigen terrein de oorspronkelijk toegangspoort tot het complex weer in ere hersteld.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook