Home » Algemeen » Jan Mensink terug bij Schuurman BZC
Algemeen
Sport

26 mei 2015

Jan Mensink terug bij Schuurman BZC

Jan Mensink terug bij Schuurman BZC

BORCULO – Schuurman BZC is blij met de terugkeer van Jan Mensink als Technisch Adviseur. In deze functie zal hij het komende seizoen ook een aantal trainingen en de coaching van Heren 1 voor zijn rekening nemen.
Oud-Olympisch bondscoach Mensink stond ruim tien jaar geleden met zijn topsportplan aan de wieg van de successen van BZC, dat de afgelopen jaren vier achtereenvolgende landskampioenschappen, bekerwinst en succesvolle deelname aan Europacuptoernooien heeft opgeleverd. In 2013 vertrok Jan Mensink bij de club voor een sabbatical van een jaar, om daarna in Friesland bij SGHA in Heerenveen aan de slag te gaan. Dit leidde in één seizoen al tot een kampioenschap/promotie van dames – heren van 2e klasse naar 1e klasse.
Ook is oud Heren 1 coach Barry Wittenbernds aangesteld als Hoofd Opleidingen. Wittenbernds vertrok in 2011 bij BZC na het behalen van het landskampioenschap om een aantal jaren werkzaam te zijn als jeugdbondscoach in Duitsland. Vervolgens was hij één jaar coach bij het Ravijn om vorig jaar als jeugdcoach van Jongens O17 terug te keren bij BZC. Dit team eindigde afgelopen seizoen bij de laatste vier van Nederland.
Schuurman BZC wil met name door verder te bouwen aan de jeugdopleiding komen tot versterking van de Herenselectie. De samenwerking tussen de toptrainers Mensink en Wittenbernds zal in de toekomst zeker leidden tot succes.Schuurman BZC gaat er vanuit dat men over een aantal jaren weer mee kan spelen in de strijd om de landstitel.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook