Algemeen
Sport

29 mei 2015

Dames Oranje D/SH te gast bij Kerkemeijer Gemini

Dames Oranje D/SH te gast bij Kerkemeijer Gemini

BORCULO – Op 15 juni is het 50 jaar geleden dat volleybalvereniging Gemini werd opgericht. Om dit jubileum te vieren, zijn er in het jubileumjaar door de vereniging reeds diverse activiteiten georganiseerd. De volgende is op zaterdag 6 juni, als het Nederlands Damesteam voor Doven en Slechthorenden op bezoek komt in sporthal ’t Timpke. Deze Oranje Dames zijn in voorbereiding op de Europese Kampioenschappen in Parijs, waaraan zij van 29 juni t/m 11 juli 2015 deelnemen. Elk weekend beleggen zij hiervoor ergens een trainingskamp.
Het team begint die zaterdag met een training van 10.30-12.30 uur. Na de gezamenlijke lunch, wordt er van 13.30 –15.00 uur door de bondscoaches en speelsters van het Oranje team, samen met Dames 1 van Gemini, een leuke clinic gegeven voor de Gemini- jeugd. De dag wordt van 15.30-17.30 uur afgesloten met een wedstrijd tussen het Nederlands team en Dames 1 van Gemini, het team dat ook de dag organiseert. De gehele dag is de sporthal vrij toegankelijk voor bezoekers.
Het Nederlands team heeft als secundair doel het promoten van haar sport bij andere doven en slechthorenden. Omdat volleybal prima gespeeld kan worden met dove en (slecht)horende sporters samen in één team is het belangrijk dat er begrip is voor elkaars situatie. Om horende speelsters te laten ervaren hoe het is om als slechthorende speelster in het veld te staan, zullen de dames van Gemini ook sets spelen met oordoppen in.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook