Algemeen

29 mei 2015

Textiel weekend bij de Lebbenbrugge

Textiel weekend bij de Lebbenbrugge

BORCULO – Vroeger ging men heel anders om met de textiel dan tegenwoordig. Het was allemaal huisvlijt, deels voor eigen gebruik en deels om wat inkomsten mee te verwerven.
Op 13 en 14 juni wordt van 11.00 tot 17.00 uur in het Boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Borculo gedemonstreerd hoe men doeken weeft. Op De Lebbenbrugge weeft men nog met een weefstoel uit 1687. Verder zijn er demonstraties sokken breien, wol spinnen, kantklossen, stokhaken, borduren, knipmutsen breien en geurzakjes maken. Kinderen kunnen op beide dagen leren weven en handwerken met plastic.
Op zondag zijn er bovendien demonstraties sokken breien, vlas spinnen en kan door belangstellenden aan een miniworkshop bandvlechten en kaart weven worden deelgenomen. Er is een film over de laatste dagen van de Needse textielindustrie, over de verwerking van vlas en over de kunst van het opmaken van knipmutsen en van het doekrollen voor in het kabinet. Het hele seizoen is er tentoonstelling over Boeren het hele jaar rond.
 
 

Advertentie:

Booking.com

Lees ook