Home » Algemeen » Expositie Ton Reukers in Joriskerk
Algemeen

3 juni 2015

Expositie Ton Reukers in Joriskerk

Expositie Ton Reukers in Joriskerk

BORCULO – Van 3 juni t/m 25 juli exposeert Ton Reukers uit Borculo in de Joriskerk te Borculo met schilderijen die diverse thema’s hebben, zoals landschappen, stillevens en vogelverschrikkers. Door het kiezen van een thema c.q. onderwerp probeert Ton tot een boeiende serie van schilderijen te komen. Momenteel werkt hij met acryl en oliepastel die hij als gemengde techniek verwerkt op papier of linnen. Hij probeert in kleur en vorm een spanningsveld te vinden die figuratief, non-figuratief of een combinatie van beide kan zijn, waarbij het suggestieve een belangrijke rol kan spelen. Tijdens zijn opleiding aan de AKI in Enschede is Ton bezig geweest met het experimenteren met allerlei mogelijkheden en vormen van schilderen, tekenen en ruimtelijke vormgeving. Hij studeerde af op materieschilderijen en blinddrukken. In zijn vrije tijd geeft Ton les in tekenen en schilderen aan volwassenen.
Tentoonstelling
In de consistoriekamer is een tentoonstelling ingericht met foto’s en teksten over de geschiedenis van de eeuwenoude Joriskerk. Ook over de laatste restauratie in 2008/2009 zijn er foto’s en teksten.
Openingstijden
Woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag is de kerk van 14.00 tot 16.30 uur open. Hebt u vragen dan zijn onze kerkrondleiders graag bereid die te beantwoorden. Op de zaterdagmiddagen wordt een van de orgel bespeeld door organisten uit de regio. De toegang is gratis.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook