Algemeen
Geesteren

12 juni 2015

Opentuin in Geesteren voor Warchild

Opentuin in Geesteren voor Warchild

Aan de Esweg 25 tussen Geesteren en Gelselaar ligt de landschappelijke tuin van de fam. Boeschoten. Op de oneven zondagen vanaf 7 juni tot en met 30 augustus en 27 september en 4 oktober kunt u van 11.00 uur tot 16.00 uur de tuin bezoeken. De entree bedraagt hiervoor € 3,50 inclusief koffie/thee en koek.
Omdat de tuin deel uitmaakt van de Ecologische Hoofd Structuur (EHS) is tweederde van het terrein aangelegd als schuil- en broedplaats voor dieren. Dit is bereikt door een singelbeplanting en rillen aan te brengen zoals die kenmerkend is voor het Achterhoeks landschap.
Rondom de woonboerderij heeft de Amsterdamse tuinarchitecte Janine ten Horn een tuin ontworpen die past bij het natuurlijke beeld in en om het perceel.
De beplanting bestaat voornamelijk uit grassen met accenten van vaste, veelal inheemse, planten. Op het terras kunt u genieten van uw kopje koffie of thee en zelfgebakken kruidkoek. In de wei is het goed wandelen en heerlijk zitten om zo een goed beeld te krijgen van de tuin en het omliggende landschap.
Met behulp van familie en vrienden is er een winkeltje waar allerlei gezellige spulletjes te koop zijn voor kleine prijzen. De opbrengst is voor WarChild.
Tijdens de Open Tuin Dagen exposeert Desiree van Tergouw haar keramische objecten en Drs. Saskia Kruize haar vrolijke schilderijen. Dietje Boeschoten heeft een verkoop van antroposofische poppen en Bloemenkinderen. Deze zijn te gebruiken als tafelversiering of om een kadootje iets persoonlijks mee te geven.
Vanuit de tuin is een beschreven wandelinguitgezet die u voert door het mooie landschap rond Geesteren, duur circa 1 uur en een kwartier Voor groepen (minimaal 8 personen) is de tuin ook buiten de open zondagen na afspraak te bezoeken. email: gj.b@wolmail.nl of telefoon 0545 – 481011.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook