Home » Algemeen » Leerlingen AOC Oost gaan etalage stylen
Algemeen

15 juni 2015

Leerlingen AOC Oost gaan etalage stylen

Leerlingen AOC Oost gaan etalage stylen

BORCULO – De vaksectie bloem van de groenopleiding AOC Oost in Borculo gaat een leerproject in een leegstaand winkelpand in Borculo houden. Dit is het initiatief van Dorian Tackenkamp, stagiaire van de lerarenopleiding STOAS in Wageningen. Vanaf 15 juni tot 22 juni kunt u meerdere etalages bekijken in een winkelpand aan de Voorstad 12 te Borculo, ingericht door leerlingen van het AOC Oost.
Sinds februari loopt Dorian stage op AOC Oost. Het is de bedoeling dat zij zich, naast het lesgeven, ook in samenwerking met de opleiding bezighoudt met het aanbieden van verbreding van de praktische kennis van de leerlingen. Dit bij voorkeur ook op een locatie buiten de school. Er is in overleg met de stagebegeleiders Ruth Teerds en Annemiek Koning, voor gekozen om de leerlingen van klas 3 bloemschikken, op een unieke manier praktische ervaring op te laten doen.
Op een aantal plekken in Borculo is leegstand van winkelpanden. Hierdoor ligt de mogelijkheid open om leerlingen etalages te laten inrichten in een echt winkelpand. Een win-win situatie, tijdelijk een opvulling in het winkelgebied van Borculo en de leerlingen krijgen hiermee de kans om een echte etalage in te richten. De leerlingen doen hierdoor ervaring op die ze komend schooljaar tijdens hun stages weer goed kunnen gebruiken.
Om dit idee te realiseren heeft Dorian contact gezocht met makelaardij Teunissen. Hier was men erg enthousiast en zij hebben contact gezocht met de eigenaar van het bewuste pand, die volledige medewerking heeft gegeven.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook