Home » Algemeen » Weerkom’n dagen op 27 en 28 juni
Algemeen

19 juni 2015

Weerkom’n dagen op 27 en 28 juni

Weerkom’n dagen op 27 en 28 juni

BORCULO – De Weerkom’n Dagen zijn een vaste waarde op de Borculose evenementenkalender. Het aantrekkelijke muzikale festival met verschillende activiteiten waaronder het Brandstoffestival wordt gehouden op zaterdag 27 en zondag 28 juni op en rond de Veemarkt en de Spoorstraat in Borculo.
De Weerkom’n Dagen zijn populair. Het evenement staat bekend om de gezellige sfeer en het gemoedelijke karakter. Borculo bruist en er is vertier voor iedereen. Koren, muziekgroepen en solisten verzorgen optredens op de Veemarkt. Dat gebeurt zowel zaterdag als zondag vanaf twee podia tussen 12.00 en 18.00 uur. Belangstellenden nemen traditiegetrouw plaats aan typisch Duitse biertafels, maar er is ook de mogelijkheid een dansje te maken. De winkels zijn beide dagen geopend. Op zaterdag gelden de normale openingstijden en tijdens de open zondag zijn de winkels toegankelijk van 12.00 tot 17.00 uur.
De opzet van de Weerkom’n Dagen, een initiatief van Stichting Promotie Borculo (SPB) is dit jaar iets gewijzigd. Op zondag wordt namelijk ook het Brandstoffestival gehouden. Normaal gesproken staat dat evenement in augustus op de agenda. “We hebben de activiteiten bewust geconcentreerd tijdens de Weerkom’n Dagen. Dat moet voor een versterking zorgen, zodat nog meer mensen naar Borculo komen”, verklaart André van Woudenberg, voorzitter van de SPB. Het Brandstoffestival is van 10.30 tot 18 uur. De bijzondere klassiekers staan overal in het centrum en de Spoorstraat opgesteld. Het gaat om oldtimers, kitcars, sportieve auto’s, tractoren, brommers, vrachtauto’s en andere historische machines. Iedereen kan de voertuigen bekijken en een gesprek met de eigenaren aanknopen. Deelnemers ontvangen een rallyschildje en kunnen ook meedoen aan de toerrit. Opgeven kan via www.brandstoffestival.nl . Op een speciaal hiervoor ingericht 4×4 terrein (bij de Action en Aldi) in de Spoorstraat kunnen bezoekers tegen betaling zelf in een 4×4 auto kruipen. De opbrengst gaat naar het goede doel, een weeshuis in Roemenië.
Er valt dus veel te beleven en te genieten in Borculo tijdens de Weerkom’n Dagen. Deelnemende artiesten en groepen op zaterdag en zondag op de twee podia zijn: Popcorn, De Berkelzangers, Grolse Hofzangers, Knollentrekkers, Martin Essink en Dianne Marsman, Guts, Jacko Zieverink, Willie en de Billies. Op zaterdagavond vanaf 21.30 uur is er een groot feest op het marktplein met live muziek. Daarbij komt de showband Boulevard in actie.
Alle activiteiten in het kader van de Weerkom’n Dagen zijn gratis toegankelijk. Op vrijdagavond 26 juni is er al een voorproefje. Belangstellenden kunnen terecht in de buitenbioscoop. De bioscoop gaat om 21 uur open en de film begint om 22 uur. De organisatie is in handen van Jongeren Events Borculo (JEB) in samenwerking met de gezamenlijke horeca, SPB en BOV.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook