Home » Algemeen » Multiple Sclerose, aan de buitenkant zie je vaak niks
Algemeen

19 juni 2015

Multiple Sclerose, aan de buitenkant zie je vaak niks

Multiple Sclerose, aan de buitenkant zie je vaak niks

BORCULO – 17.000 Nederlanders hebben Multiple Sclerose (MS). Aan de buitenkant zie je in veel gevallen niks. Toch hebben zij er dagelijks last van. “Ze zien niets aan me, dus ik ben niet ziek.” Een groot probleem voor veel mensen met Multiple Sclerose.
Waarom kan je soms prima lopen en maak je de andere dag gebruik van een scootmobiel? Heb je de ene dag energie voor de dagelijkse dingen en de andere dag kan er bijna niks? Het is voor veel mensen niet te begrijpen. “Dat mensen zeggen dat je je aanstelt doet veel pijn”.
Van 23 t/m 28 november zetten vele partners, kinderen en familieleden zich in tijdens de collecteweek van het Nationaal MS Fonds. Zij erkennen en herkennen de symptomen zoals gezichtsverlies, uitval aan armen en benen en zetten zich in om MS een gezicht te geven. Ook heel veel mensen met MS doen mee met de collecteweek. Degene die niet kunnen of willen collecteren hangen de vlag uit tijdens de collecteweek.
Echter, we kunnen ons gezicht nog lang niet bij alle huizen laten zien. MS Fonds zoekt nog meer mensen die MS een gezicht willen geven. Heb je 2 uurtjes de tijd en wil je in jouw eigen buurt meer bekendheid geven aan MS? Meld je aan als collectant en help mee. Kijk voor meer informatie op www.nationaalmsfonds.nl
Het Nationaal MS Fonds besteedt de collectegelden aan onderzoek (voor een beter leven nu én een toekomst zonder MS), begeleiding en voorlichting. Een donatie wordt bijzonder gewaardeerd: giro 5057 te Maassluis (NL92 INGB 0000 0050 57). Het Nationaal MS Fonds is 100 % afhankelijk van giften.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook