Home » Algemeen » Uitslagen touwtrekvereniging Heure
Algemeen
Sport

19 juni 2015

Uitslagen touwtrekvereniging Heure

Uitslagen touwtrekvereniging Heure

BORCULO / TEUGE – Op zondag 14 juni was er weer een competitie ronde van gewest oost. Dit keer was het strijdtoneel in Teuge, waar het toernooi werd georganiseerd door Peco. In de ochtend moesten de mannen van Heure in de 680 kg klasse in actie komen. Na de weging die goed ging, moest er een trekker vervangen worden door omstandigheden. Waardoor er jammer genoeg niet met de sterkst mogelijke opstelling kon worden getrokken. Dit bleek ook wel uit de uitslag, ze werden namelijk 5e. Achter Eibergen A, Vorden, Okia en Bisons. In de tussenstand ging Vorden over Heure naar plaats 2, en kwam Eibergen dichterbij om plaats 3.
Ook moesten de jeugdleden s’ochtends aan de bak. Of het kwam door de spanning of doordat de tegenstanders beter waren, Heure A werd gedeeld 4e en daardoor kansloos voor de titel in gewest oost. Ze werden wel 2e in de eindstand achter Bisons A. Heure B werd knap 6e. Deze ploeg had net de eerste punten binnen gehaald op het vorige toernooi in Erichem.
Op de zondagmiddag kwamen de heren van Heure in de klasses 640 en 720. Ook kwamen de dames in actie met daaronder ook de dame van Heure. Deze deden mee bij de ploeg van Koapman die verdienstelijk 2e van de dag werden. De 640 heren deden het naar behoren en werden gedeeld 3e met de Bisons achter de ploegen van Okia en Vorden.
De 720 ploeg behaalde geen punten. Dit kwam door personeel problemen van de zware jongens die niet konden mee doen. Door het noodgedwongen inpassen van jeugdspelers was de ploeg bovendien erg licht. Men zat ruim 50 kg onder het gewicht. Dit alles maakte het dat ploeg geen punten haalde. Koapman werd dagkampioen voor Touwtje en Elshof. In de ranglijst wordt het nu weer erg spannend, omdat Koapman nu samen met Heure aan kop staan.
De volgende wedstrijden gaan om de Nederlandse kampioenschappen. Deze worden gehouden in Beltrum en georganiseerd door de Bisons. Zaterdags wordt er gestreden in de klasses tot 640 kg en 720 kg bij de heren. Ook strijden de jeugd en de dames om de ere plaatsen. Zondags worden de klasses tot 680 kg, 600 kg, heren 6 tal en de mix 600. Dus voor spannend en mooi touwtrekken moet je komend weekend in Beltrum zijn!
Foto: Archief OverBorculo.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook