Home » Algemeen » Derde plaats voor Borculose vijvertuin
Algemeen

22 juni 2015

Derde plaats voor Borculose vijvertuin

Derde plaats voor Borculose vijvertuin

BORCULO – In het kader van de Nationale tuinweek van Groei & Bloei is in de afdeling Berkelland/Haaksbergen een tuinkeuring georganiseerd. De deelnemers konden zich hier zelf voor opgeven maar, de tuin moet wel een vijver hebben. 17 tuinen hebben mee gedaan.
De jury bestond uit 15 mensen die allemaal tuinliefhebber zijn of professioneel met tuinen te maken hebben. De juryleden gingen minimaal met 3 personen op stap om een aantal tuinen te bekijken. Er was een lijst met criteria opgesteld waarmee punten gegeven konden worden. De criteria waren: Sfeer , hoe ziet de tuin er uit , nodigt het uit om verder te kijken , doet het chaotisch aan of is het overzichtelijk, is het verrassend of saai. Onderhoud: is alles gesnoeid zoals het hoort, gras gemaaid en kantjes geknipt enz. Verhoudingen en bijzonderheden: zijn er doorkijkjes, mooie hoekjes, mooie objecten, een moestuin. Vijver: Past de vijver goed bij tuin, hoe is de beplanting en onderhoud van de vijver en is de helderheid van de vijver. Bij het onderdeel vijver telde de punten dubbel.
De drie tuinen met de hoogste score werden vrijdag nogmaals gekeurd om te bepalen wie de mooiste tuin met vijver heeft.
Vrijdagavond 19 juni werd bekend gemaakt wie de mooiste tuin heeft in zaal de Olde Mölle in Neede. Aller eerst werden alle tuinen door middel van foto’s geshowd en van pluspunten en verbeterpunten voorzien. De tuin van fam. ten Hag, Korenmolenweg 5 in Haaksbergen had de meeste punten. Een prachtige heldere vijver waar plant en dier zich heel erg thuis voelen. Vanuit het huis is het een mooi gezicht om naar de vijver te kijken. De tuin is landschappelijk aangelegd met hier en daar een glimp van de omgeving. Ook hier grote borders met grote groepen vast planten.
De tweede plek was voor de Fam. Geerdsma Morsdijk 8a Ruurlo. Ook hier een buitengebied tuin met twee vijvers waarvan 1 met een inheemse beplanting. De derde plek is voor de fam. Schuurman, Boomgaarden 4 in Borculo. Deze tuin is tot in de perfectie onderhouden en een kleine koikarper vijver voegt hier het natte accent aan toe.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook