Algemeen

26 juni 2015

FunCare4kidsdag groot succes!

FunCare4kidsdag groot succes!

BERKELLAND – Afgelopen zaterdag kwamen 48 kinderen samen op het terrein van de ponyclubvereniging aan de Hengeloseweg voor een funcare4kidsdag. FunCare4kids is een stichting die zich tot doel stelt om het welzijn te bevorderen van kinderen in de leeftijdscategorie van 6-16 jaar die opgroeien in een moeilijke thuissituatie waar één of meer gezinsleden een handicap heeft, aan een chronische ziekte lijdt of daaraan is overleden. Voor één dag wil FunCare4Kids deze kinderen in het middelpunt van de belangstelling plaatsen en een leuke dag bezorgen. Een dag waar ze zelf actief zijn en waar ze plezier hebben. Ze willen de kinderen laten merken, dat zij niet de enige zijn in een dergelijke situatie, maar dat vele andere kinderen thuis dezelfde dingen meemaken
Op initiatief van Juniorkamer de Berkellanden is deze dag tot stand gekomen. De Juniorkamer zet zich ieder jaar in voor een goed doel. Nadat de afgelopen jaren de ouderen van Borculo en Ruurlo een gezellige dag aangeboden hebben gekregen, waren dit jaar de jongeren tussen 9 en 16 aan de beurt. De kinderen zijn benaderd via Funcare4kids, de organisatie van de dag is verzorgd door de Juniorkamer. Diverse stormbanen en spellen zijn door zo’n 25 vrijwilligers klaargezet om de jongeren een gave en onvergetelijke dag te bezorgen. Ze kregen hierbij hulp van oud-leden van de juniorkamer en leden van serviceclub de Ronde tafel uit Lochem die onder andere de lunch heeft verzorgd.
Om 10.00 uur kwamen de jongeren nog wat afwachtend aan. Een kwartier later gaf burgemeester Van Oostrum het startsein voor de activiteiten en direct werden de eerste contacten gelegd. Na een hele dag rennen, springen, glijden en dansen op de muziek van een DJ was het tijd voor snacks uit de snackwagen. Deze werden onder luid gejoel in ontvangst genomen. Moe maar voldaan zaten de jongeren aan hun patatje toen ze om 16.00 uur weren opgehaald. “Heb je het leuk gehad?”, werd er gevraagd. “Ja, héél, ik was vandaag de hele dag met…”, klonk het enthousiast. Het doel van zowel de Juniorkamer als Funcare4kids is blijkbaar wederom behaald. De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op een bijzondere dag.
FC4K pers-2
FC4K pers-3

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook