Algemeen
Featured

26 juni 2015

Giro d’Italia in 2016 door Borculo

Giro d’Italia in 2016 door Borculo

BERKELLAND – Het grote wielerevenement Giro d‘Italia, dat volgend jaar door Gelderland komt, zal ook de gemeente Berkelland aandoen. Tijdens de derde etappe zullen de wielrenners ook door onze gemeente komen. Dat heeft organisator RCS Sports officieel vanmiddag kenbaar gemaakt tijdens een persconferentie in Milaan. De provincie Gelderland en de gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen hebben gezamenlijk het top wielerevenement naar Nederland gehaald.
Burgemeester Joost van Oostrum is blij met deze kans: “We zijn als gemeente Berkelland blij dat de route Giro d’Italia ook onze gemeente aandoet. Het geeft ons als gemeente de kans om te laten zien hoe mooi onze gemeente is. Fietsen en Achterhoek passen bij elkaar. Fantastisch dat de beste wielrenners van de wereld door ons mooie Borculo/Berkelland komen. Wat we allang wisten, laten we nu de rest van de wereld zien, echt fietsen doe je in de Achterhoek.”
Hemelvaartweekend
De Giro d ’Italia zal Gelderland aandoen in het Hemelvaartweekend, 6, 7 en 8 mei 2016. De ploegenpresentatie en eerste etappe vinden plaats in Apeldoorn. De dag erna start de Giro d ‘Italia in Arnhem en finisht via Renkum, Tiel, West Maas en Waal en Groesbeek in Nijmegen. De laatste en derde dag wordt er gestart in Nijmegen, daarna gaat het wielerevenement door naar Berkelland en zal in Arnhem finishen.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook