Algemeen

29 juni 2015

Repair Café Borculo start met een slijp service

Repair Café Borculo start met een slijp service

BORCULO – De enthousiaste en kundige vrijwilligers van het Repair Café Borculo repareren al succesvol allerhande huis-, tuin- en keukenapparaten die men zo in huis heeft als lampen, Senseo’s, audio- en video apparatuur, lampenradio’s, elektrische gereedschappen etc. Ook worden lederen en metalen horlogebanden passend gemaakt en horlogebatterijen & ritsen vervangen. Verstelwerk aan kleding & textiel wordt vakkundig uitgevoerd en is een digitaal spreekuur, waarbij advies wordt gegeven over toepassingen van mobiele telefoons en tablets.
Nieuw is de slijp service waarmee het Repair Café Borculo vanaf woensdag 8 juli van start gaat. Heggen en struiken moeten gesnoeid, maar de snoeischaarschaar is bot. De huishoudschaar klemt en knijpt. De graskantenknipper is bot door kiezels en zand. De handzaag is niet meer vlak en er valt niet meer mee te zagen. Met deze botte scharen en zagen kunt u nu terecht bij Repair Café Borculo. De zagen worden gezet en geslepen, de scharen worden vakkundig geslepen en gewet. (nat naslijpen)
Groei: Mede door het steeds groter wordende aantal reparatieverzoeken zijn recent 2 extra vrijwilligers aan het kernteam toegevoegd. Er wordt nu gerepareerd door een team van 6 vrijwilligers die elk zijn of haar specifieke kennis en vaardigheden meebrengt. De laatste maanden komen er ook steeds meer bezoekers uit omliggende plaatsen als Neede, Ruurlo en Beltrum. Uiteraard zijn deze bezoekers ook van harte welkom!
Repair Café Borculo is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Borculo, Haarlo, Geesteren en Gelselaar en is met name bedoeld voor hen die dat niet (meer) kunnen. De eventueel gebruikte onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. De reparaties en het verstelwerk zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage is wel gebruikelijk. Hiervan wordt ondermeer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft. Voor het zetten, slijpen en wetten van scharen en zagen wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. De bezoekers kunnen meekijken hoe wordt gerepareerd of tegen een kleine prijs een kop koffie gebruiken op het vernieuwde terras van eetcafé De Hoeksteen. Hiervoor krijgt men een reductiebon bij de receptie van het Repair Café.
Plaats en tijd van handeling: woensdag 8 juli, verder elke 2e woensdag van de maand van 13.00 -17.00 uur in De Schuur, eetcafé De Hoeksteen, Steenstraat 3, 7271 BN Borculo. Info: repaircafeborculo@kpnmail.nl of 06-57 977 625.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook