Algemeen
Featured

4 juli 2015

Tijdlijn, stoommachine en Hofpoort in Beleef de Berkel

Tijdlijn, stoommachine en Hofpoort in Beleef de Berkel

BORCULO – In het kader van het project ‘Beleef de Berkel’ wordt nog dit jaar een start gemaakt aan een tijdlijn door het centrum met de belangrijkste gebeurtenissen van ons Berkelstadje. Op verschillende plekken in het centrum komen stenen met jaartallen te staan die aangeven wanneer de gebeurtenis heeft plaats gevonden. Het idee van Peter Nieuwenhuis wordt binnenkort gerealiseerd en moet eind 2015 klaar zijn.

Naast een tijdlijn door het centrum komt er een oude stoommachine te staan bij het Brandweermuseum. De stoommachine komt te staan in een glazenkist en wanneer je hier 50 cent in gooit, begint deze te draaien. “Alsof je bij een tijdmachine staat” zegt Nieuwenhuis in een gesprek met TC Tubantia. In houten panelen wordt er meer informatie getoond over de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis. Zo vind je hier informatie over de inval van Bommen Berend, de oprichting van Rijksstoeterij, de Stormramp en de bevrijding in 1945. Ook worden de contouren van de oude Hofpoort zichtbaar in de bestrating op de plek waar deze vroeger heeft gestaan. Het doel is om meer toeristen te trekken naar Borculo.
Nieuwenhuis heeft nog meer plannen voor in de toekomst. Zo wil hij een haven realiseren voor de aanleg van de Berkelzomp. Nabij de haven moet een podium worden gebouwd voor concerteren aan de Berkel. Nieuwenhuis: “Wat is er nou mooier dan een klassiek concert aan de Berkel?”. Ook moeten er in de toekomst sportevenementen kunnen worden gehouden, een hardloopwedstrijd of een zwemwedstrijd in de Berkel.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook