Algemeen

6 juli 2015

Hoeksteen kampioen darten van Borculo

Hoeksteen kampioen darten van Borculo

BORCULO – Zaterdag 4 juli werden de halve finales en de finale gespeeld van de Borculose dartkampioenschappen bij de winnaar van vorig jaar in café Le Mouilleur. Na 6 weken gespeeld te hebben in de poules hadden de teams K.W.W. 2.0 , Le Mouilleur 1, De Hoeksteen 1 en Le Mouilleur 16 zich geplaatst voor de finaledag.
In de eerste halve finale maakte de Hoeksteen zijn favorietenrol waar door een snelle 6-3 overwinning op Le Mouilleur 16. Op de andere baan ontspon zich een waar titanengevecht waarbij K.W.W. verrassend een 4-2 voorsprong nam tegen Le Mouilleur 1 mede door een zeer sterk gooiende Bram Reijntjes. Daarna zette Le Mouilleur, onder aanvoering van Tim Kox, er een tandje bij en komt sterk terug en moest de captainsgame de beslissing brengen. Deze werd uiteindelijk gewonnen door Le Mouilleur 1. Daarna werd er door uitbater van Le Mouileur, Edward van der Helm een heerlijke macaronimaaltijd voorgeschoteld voor alle spelers.
Om 17.45 uur kon de strijd om de 3e plaats beginnen. Deze werd uiteindelijk gewonnen door K.W.W. 2.0 in wederom een spannende wedstrijd. In de finale op de andere baan nam de Hoeksteen al snel een voorsprong van 4-2 op Le Mouilleur. Op dat moment mist de Hoeksteen 9 pijlen voor het kampioenschap en komt Le Mouilleur onder luid gejuich van de supporters terug in de wedstrijd. Uiteindelijk wordt het zelfs 4-4 en moet net als vorig jaar de captainsgame de beslissing brengen. Le Mouilleur 1 begint vol vertrouwen en loopt gestaag uit. Totdat de beslissende dubbel gegooid moet worden en spanning om te snijden is. Le Mouilleur mist pijlen voor het kampioenschap en de Hoeksteen komt na een 180 van Tim Veltmaat op dubbel 12. Als dan voor Le Mouilleur de spanning te groot wordt en ze weer missen gooit Richel Waanders van de Hoeksteen dubbel 12 uit en mag de Hoeksteen zich kampioen van Borculo noemen. Bij de prijsuitreiking mogen de dames van Het Schaap de poedelprijs in ontvangst nemen.
De organisatie wil graag alle spelers, supporters en uitbaters van alle café’s in Borculo bedanken voor hun gastvrijheid. Namens de organisatie een speciaal dankwoord voor de uitbaters van café Le Mouilleur.
Nummer 2 B.O. 2015
Poedelprijs B.O. 2015

Advertentie:

Booking.com

Lees ook