Algemeen

10 juli 2015

Schietvereniging de Groene Jager bestaat 50 jaar

Schietvereniging de Groene Jager bestaat 50 jaar

BORCULO – Weinig inwoners van Borculo weten dat bij Café-Restaurant Peters schietvereniging de Groene Jager is ondergebracht. De leden van de Groene Jager beoefenen de luchtschietsport.
Op 1 februari 2015 bestond schietvereniging de Groene Jager 50 jaar. Het jubileum werd op zaterdag 4 juli, in besloten kring, gevierd bij Peters. De middag werd gestart met koffie/thee en lekker gebak, aangeboden door de familie Peters (Robert Peters is lid van de Groene Jager). Daarna vertrokken de leden en hun aanhang, voor een rondje kleiduivenschieten naar de accommodatie van Mentink in Ruurlo. Het kleiduivenschieten werd met overmacht gewonnen door Marcel, één van de vier ‘echte’ jagers in het gezelschap.
Vervolgens werd het feest voortgezet bij Peters. Voorzitter Richard Harbers gaf enige informatie over het ontstaan van de vereniging en reikte de prijzen voor de onderlinge competitie uit. Later konden de feestvierders genieten van een heerlijk warm buffet. De geslaagde viering werd buiten op het terras voortgezet.
De leden van de Groene Jager trainen op dinsdagavond, in het schietlokaal boven de kleine zaal van Peters. Mede vanwege de warmte wordt er van mei t/m augustus weinig geschoten. De leden doen van september t/m maart mee aan de competitie van Schietbond Groenlo-Eibergen-Borculo. Belangstellenden kunnen vanaf september een kijkje komen nemen. Voor meer informatie kan men terecht op de website www.groenejagerborculo.nl of bij voorzitter Richard Harbers (0545-274024).

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook