Algemeen
Featured

10 juli 2015

Finale ‘Sterkste Man van Nederland’ zaterdag 18 juli in Borculo

Finale ‘Sterkste Man van Nederland’ zaterdag 18 juli in Borculo

BORCULO – De finale van de ‘Sterkste Man van Nederland’ keert na jaren van afwezigheid terug in Borculo. Het evenement met vele spectaculaire onderdelen en echte krachtpatsers staat zaterdag 18 juli op het programma. Het publiek heeft gratis toegang.
De organisatie is in handen van Berend Veneberg en Marcel Mostert, terwijl de Borculose ondernemers het evenement mede mogelijk maken. Met de finale van de ‘Sterkste Man van Nederland’ zetten Veneberg en Mostert het Berkelstadje weer op de kaart. Het is al lange tijd geleden dat de eindstrijd van de competitie in Borculo plaatsvond. ‘Het werd weer eens tijd. Dat is goed ter promotie van Borculo. Ik ben dan ook blij met de medewerking van de plaatselijke ondernemers’, vertelt Berend Veneberg voormalig zevenvoudig Nederlands kampioen.
‘Het belooft zeer interessant te worden’, vervolgt Veneberg. ‘Vandaar dat RTL 7 ook aanwezig is om opnames te maken voor een televisieregistratie.’ Er is een nieuwe lichting deelnemers en de onderdelen zijn anders, boeiender dan voorheen. Daarnaast zit er nog een extra tintje aan de finale. Jarno Hams uit Emmen kan in de woonplaats van Veneberg voor de achtste keer de ‘Sterkste Man van Nederland’ worden. Hams doet voor de laatste keer een gooi naar de nationale titel. Hij stopt aan het eind van dit seizoen. ‘Hij kan me dus definitief van de troon stoten. Daar heb ik overigens geen enkele moeite mee, maar dat maakt het wel speciaal’, aldus Veneberg.
De winnaar van zaterdag plaatst zich voor de Champions League en zal ons land deze zomer internationaal vertegenwoordigen. De pittige en sensationele onderdelen duren zaterdag 18 juli de hele middag. Vanaf 13.00 uur zijn er drie onderdelen in de Burgemeester Bloemersstraat tussen het Kristal Museum en de ophaalbrug. Later verplaatst het gezelschap zich naar het centrum waar rond de kerk nog eens drie onderdelen worden afgewerkt. Zo moeten de deelnemers hand over hand een vrachtwagen van zo’n 18 ton trekken, met een buffervat water van 410 kilo in de nek een afstand afleggen en auto’s kantelen. Maar ze gaan ook in de weer met boomstammen van 140 en 160 kilo en ronde balken van 170 kilo tijdens de Stones of Strenght.
Update: Finalisten finale 2015:
1. Enzo Tauro
2. Mike Oerlemans
3. Fouad Hsaini
4. Niels Gordijn
5. Alex Moonen
6. Angelo vd Pas
7. Jitse Kramer
8. Marvin Mulder
9. Arno Lauwsma
10. Peter de Jong
11. Teun Moors
12. Kelvin de Ruiter

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook