Algemeen

12 augustus 2015

De Berkelzangers winnen korenwedstrijd in Ruurlo

De Berkelzangers winnen korenwedstrijd in Ruurlo

RUURLO / BORCULO – Mannenkoor de Berkelzangers uit Borculo winnen korenwedstrijd in Ruurlo tijdens de Pompdagen op dinsdagavond. In een bomvolle, gezellige feesttent op het Kerkplein kregen de Berkelzangers de prijs uitgereikt door de burgemeester van Berkelland Joost van Oostrum. Hij was de voorzitter van een driekoppige jury (Joost van Oostrum, Joke Pot en Bas te Velthuis). De jury was vooral gecharmeerd van het enthousiasme van het koor en de interactie met haar begeleidingscombo.
Het combo van de Berkelzangers bestaat uit een gitarist, basgitarist, accordeonist, saxofonist en drummer. Het koor staat onder leiding van dirigent Lodewijk van Houwelingen uit Geesteren. Deelnemende koren waren: Leedvermaak (Eibergen), Efkes Anders (Barchem), Schouder aan Schouder (Ruurlo), het Lochems Surprise Koor (Lochem), de Zompenkearls (Borculo) en de Berkelzangers (Borculo). Elk koor moest deze avond twee keer optreden. De volgorde was van te voren bepaald door loting en elk blokje bestond uit vier liedjes. Vooral in het tweede blok waarin de gezelligheidsliedjes voorop stonden zong het publiek in de feesttent uit volle borst mee.
Het was een zeer geslaagde, goed georganiseerde, gezellige avond, waarin de koren zich van hun beste kant lieten zien. Meer info de Berkelzangers: www.deberkelzangers.nl en Pompdagen Ruurlo: http://reurlsepompdagen.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook