Algemeen

21 augustus 2015

Kunst en Ambacht tijdens Monumentendag bij De Lebbenbrugge

Kunst en Ambacht tijdens Monumentendag bij De Lebbenbrugge

BORCULO – Op zaterdag 12 september a.s. is het weer Open Monumentendag (dus gratis toegang) rondom en in het boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Borculo. Het thema is dit jaar “Kunst en Ambacht”.
Om 10.30 uur is hier tevens de officiële start van het Open Monumentenweekend in onze regio, met gesproken woord, muziek en film.
Plaats: De schuur van het boerderijmuseum De Lebbenbrugge,
De hele dag zijn er “oude” ambachtslieden die hun ambacht tot bijna kunst hebben verheven, zoals een marmerschilder, een klompenmaker, een klompenschilder, een mandenvlechtster. Er is een grote collectie hand gesmede orthopedische hoefijzers, gemaakt door een hoefsmid die men tegenwoordig misschien wel een paarden podoloog zou noemen. En in het bakhuisje op het terrein van De Lebbenbrugge wordt brood gebakken.
Voor kinderen zijn er ouderwetse kinderspelen en er zijn boekjes verkrijgbaar met een speurtocht door het museum, waarbij een puzzel moet worden opgelost.
Verder is er in De Lebbenbrugge t/m oktober een tentoonstelling over boerenerven te zien. In de videohoek draaien (op verzoek) diverse regionale films.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook