Algemeen

27 augustus 2015

Langer veilig thuis kunnen wonen met dementie

Langer veilig thuis kunnen wonen met dementie

BORCULO – De afdeling Achterhoek van Alzheimer Nederland organiseert elke tweede dinsdag van de maand een Alzheimer Café in Borculo. Hieronder leest u meer over de plaats, het tijdstip en het programma van deze maand.
Het thema van deze maand is: Langer veilig thuis kunnen wonen met dementie
Zo lang mogelijk thuis blijven wonen in je eigen vertrouwde omgeving, de meeste ouderen willen dat. Voor mensen met dementie is dat niet anders. Een veilige woning is belangrijk, waar dingen herkenbaar zijn en vertrouwd voelen; een woning waarin degene met dementie zich gemakkelijk kan oriënteren en vrij kan bewegen. Waar moet je dan als partner of familie zoal op letten? Met welke eenvoudige aanpassingen wordt het voor de persoon met dementie een stuk veiliger of gemakkelijker om dingen zelf te blijven doen? Tijdens deze avond krijgen bezoekers tips en ideeën aangereikt.
Informatie
Alzheimer Café Borculo
Datum: Dinsdag 8 september 2015.
Plaats: Grand café van het woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo.
Tijdstip: Inloop en koffie vanaf 19.00. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Aanmelding vooraf is niet nodig.
Toegang: Gratis.
Het Alzheimer Café is een belangrijk trefpunt voor mensen met (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere naasten. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. U krijgt informatie en hoort ervaringen van anderen. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke sfeer. De toegang is altijd gratis, evenals de koffie en de thee. Voor overige consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.
Zie voor meer informatie de website: www.alzheimer-nederland.nl/achterhoek of bel met de alzheimertelefoon van de afdeling Achterhoek: 06-13 51 44 11.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook