Algemeen
Haarlo
Sport

27 augustus 2015

Ere divisie driebanden begint met derby in Haarlo

Ere divisie driebanden begint met derby in Haarlo

HAARLO – De ere divisie driebanden begint komend weekend met de Achterhoekderby tussen HCR Prinsen en Holland Mineraal/Bousema in Haarlo.
Afgelopen seizoen, toen de derby op het hoogste niveau voor het eerst werd gespeeld, was er tweemaal winst, 6-2, voor de debutant uit Haarlo. Of dat nu weer zo zal zijn is maar de vraag want beide teams kunnen in de eerste wedstrijd niet over hun beste spelers beschikken, want zowel Jaspers als Rudolph aan de kant van de thuisclub, en Coklu, Galla en Dunch aan de kant van gasten hebben verplichtingen elders.
“Wat speelsterkte zijn we zondag denk ik dan ook gelijkwaardig en dus kunnen we spannende partijen verwachten”, aldus Dinand Prinsen. Ook de captain van de gasten, Ronny Hazewinkel, hoopt dit keer niet met lege handen te staan en een puntje mee te nemen.
Gevraagd naar de verwachtingen denkt Hazewinkel niet mee te kunnen doen om de play-off plaatsen. “Door het vertrek van Jelle Pijl naar Haarlo en niet altijd inzetbaar zijn van Frans van Schaik zal het dit jaar niet gemakkelijk voor ons zijn, maar door het aantrekken van Wereld-Europees- en Nederlandskampioen bij de vrouwen, Therese Klompenhouwer, zal dan ook handhaving ons eerste doel zijn”.
Het duo Prinsen/van Silfhout is duidelijk optimistischer. “Was vorig jaar alles gericht op handhaving, nu zijn de verwachtingen door de komst van Dick Jaspers en Jelle Pijl duidelijk hoger. Een plek in de play-off wedstrijden om het kampioenschap zou heel mooi zijn, maar vergeet niet dat de competitie in de breedte duidelijk sterker is geworden nu de toppers niet allemaal bij één team spelen”.
De thuisclub speelt komende zondag met Anno de Kleine, Jelle Pijl, Raymund Swertz en Michel van Silfhout. Dit viertal moet het opnemen tegen Therese Klompenhouwer, Frans van Schaik, Wesley de Jaeger en Stefan Spilleman.
De wedstrijd aan de Eibergseweg in Haarlo begint zondag om 13:00 uur met de eerste twee partijen.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook