Algemeen

30 augustus 2015

Kunst en Ambacht in Joriskerk tijdens Open Monumentendag

Kunst en Ambacht in Joriskerk tijdens Open Monumentendag

BORCULO – Tijdens de Open Monumentendag op 12 september zet de eeuwenoude Joriskerk te Borculo haar deuren wagenwijd open van 11.00 tot 17.00 uur. Aan het thema van deze dag: “Kunst en Ambacht” zal natuurlijk invulling worden gegeven.
Carla Slotboom uit Neede en haar zus Jolanda uit Beltrum zijn die dag creatief in de kerk bezig met het vlechten van wilgentakken. Ze vlechten manden, bloemen, vogeltjes, etc. Enfin komt u zelf maar kijken hoe creatief de dames Slotbom zijn. Misschien vindt u er wel iets van uw gading bij.
Het Algemeen Gemengd Koor Borculo, kortweg AGK, onder leiding van Ina Sprick-de Wilde met aan de piano Frank Sterenborg, treedt van 14.00 tot 15.00 uur op. Het AGK is een enthousiast koor dat zijn repertoire met verve brengt. U kunt luisteren naar verschillende nummers. Voor elk wat wils.
Laatste mogelijkheid om de schilderijen van Agnes Oolthuis-Welink uit Gorssel te bekijken. Door het creëren van reliëf krijgen haar schilderijen een aparte uitstraling. Bij olieverf wordt dan het licht, dat op het ongelijke oppervlak valt, prachtig gebroken, waardoor het schilderij zich voortdurend anders presenteert. Soms denk je dat een schilderij op linnen is geschilderd. Nee dus! Agnes heeft die ondergrond zelf zo geschilderd. Naast abstract of op natuur gerichte elementen schildert ze ook portretten.
Van al deze activiteiten kunt u onder genot van een kopje koffie/thee, dat tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar is, genieten.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook