Home » Algemeen » Film ‘Still Allice’ in Wereld Alzheimer Week
Algemeen

9 september 2015

Film ‘Still Allice’ in Wereld Alzheimer Week

Film ‘Still Allice’ in Wereld Alzheimer Week

‘Dementie kent geen leeftijd’. Met dit thema organiseert de Afdeling Achterhoek van Alzheimer Nederland dit jaar haar activiteiten in de week rond Wereld Alzheimer Dag.
De keuze is dit keer gevallen op het organiseren van een filmmarathon met de film Still Alice. De organisatie is in handen van Alzheimer Nederland, afdeling Achterhoek, in samenwerking met de gemeente Aalten, Careaz en SZMK, Skopein en een aantal filmhuizen in de regio.
‘Still Alice’ gaat over Alice Howland, taaldocente aan een universiteit, gelukkig getrouwd en drie volwassen kinderen. Op haar 50e verjaardag merkt ze voor het eerst dat er iets met haar geheugen aan de hand is. Wanneer later blijkt dat Alice de ziekte van Alzheimer heeft, slaat de paniek toe. Dit wordt zeer treffend in beeld gebracht, net als de momenten van verwarring en het geleidelijk vervagen van haar normale leven.
De film ‘Still Alice’ is te op 25 september om 20.00 uur in Het Hof in Borculo.
Voorafgaand aan deze voorstelling wordt u ontvangen met koffie/thee, gebak en nadien is er gelegenheid na te praten, onder het genot van een drankje. Alzheimer Nederland, afdeling Achterhoek is op alle locaties aanwezig met een informatiestand.
Voor informatie of vragen kunt u bellen met de Afdeling Achterhoek van Alzheimer Nederland, 06-13 51 44 11, of kijk op de website www.alzheimer-nederland.nl/achterhoek bij WAD 2015.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook