Algemeen

11 september 2015

Viering 40-jarige jubileum Stemmig op 27 september

Viering 40-jarige jubileum Stemmig op 27 september

BORCULO – In de parochieraad van de O.L.V. ten Hemelopneming te Borculo kwam in 1975 het idee op om een jongerenkoor op te richten. Mevrouw l’Amie en mevrouw Pesch hebben deze taak op zich genomen en verzamelden al snel een groep jongeren om zich heen, die wel wilden helpen. Het had nog wel wat voeten in de aarde, maar in september van het jaar 1975 vond de eerste koorrepetitie plaats o.l.v. Henk Wormmeester uit Neede. De allereerste jongerenviering vond plaats op 22 november 1975.
Jan te Plate, lid vanaf het begin, nam na een jaar het dirigentschap over en vanaf toen ging het, met de nog maar 18-jarige Frank Sterenborg aan de piano verder. Onder leiding van Jan en Frank en mede door een trouwe groep leden, bestaat het toenmalige Jongerenkoor nog steeds. Een paar jaar geleden hebben ze wel de naam veranderd in RK Koor Stemmig, omdat de naam jongerenkoor niet meer paste.
Op zondag 27 september 2015 gaat het koor trots haar 40-jarige jubileum vieren. Om 11.00 uur is er een mooie viering in de RK kerk van Borculo waarin Margriet te Morsche voorgaat. Het koor nodigt belangstellenden uit om dit heuglijke feit samen te vieren. Na afloop staat de koffie klaar en is er gelegenheid om het koor te feliciteren.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook