Algemeen

16 september 2015

Borculo’s Mannenkoor zingt samen met Dameskoor

Borculo’s Mannenkoor zingt samen met Dameskoor

BORCULO – Op zaterdag 3 oktober verzorgt het Borculo’s Mannenkoor een najaarsconcert. Het wordt een bijzondere avond omdat een mannenkoor op deze avond muzikaal gezelschap gaat krijgen van een dameskoor, het projectkoor Ootmatsum/De Lutte. Het najaarsconcert wordt gehouden in zaal Peters aan de Steenstraat in Borculo. De avond begint om 20.00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 10,-
Het dameskoor uit Ootmarsum bestaat in de huidige samenstelling zo’n 16 jaar. Hun repertoire omvat klassieke kerkliederen, maar ook in de wereldse muziek, zoals de genres pop en soul, voelen de dames zich heel wel thuis. Het koor heeft in de loop der tijd hierin een zeer herkenbaar, eigen geluid gevormd.
Het dameskoor uit De Lutte bestaat al ruim 25 jaar. Het repertoire is erg wisselend. Nederlandstalige en Engelstalige liederen worden afgewisseld met liederen in het Italiaans en Latijns, en soms zelfs liederen in een fantasietaal. Ook was het dit koor dat de allereerste Carnavalsmis van Twente heeft samengesteld en gezongen.
Deze 2 dameskoren worden beide gedirigeerd door de dirigent, die ook bij ons mannenkoor en in de muzikale omgeving van Borculo grote bekendheid geniet: Christo Guenov.
Hij leidt de dameskoren zelfs al even iets langer dan het BMK. In Ootmarsum voelt hij zich al 15 jaar thuis bij de dames, en in De Lutte inmiddels 12 jaar.
Beide dameskoren zijn voor dit najaarsconcert getransformeerd tot één koor, het projectkoor Ootmarsum/De Lutte.
Het BMK zingt vòòr de pauze nog wel een aantal klassieke liederen uit de operasfeer: Beethoven, Mozart, Verdi. Na de pauze bestaat het repertoire uit moderne, vlotte en musicalliederen. Te horen zijn bijvorbeeld het ingetogen lied The Rose, het bekende Conquest of Paradise en If I were a rich man, uit Anatevka. Ook in deze liederen voelen de mannen zich thuis en zingen ze met veel plezier. Er wordt natuurlijk ook samen met de dames gezongen onder andere het lied Can you feel the love tonight, uit de film The Lion King.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook