Algemeen

28 september 2015

Tentoonstelling ‘Beeldspraak’ in de Weemhof

Tentoonstelling ‘Beeldspraak’ in de Weemhof

BORCULO – In het centrum van Borculo, onder de eeuwenoude balken van de Weemhof zal de komende maanden werk te zien zijn van pas afgestudeerde kunstenaars. Zoals de titel van de tentoonstelling al zegt, vertelt het geëxposeerde werk zijn eigen verhaal en laat ons met nieuwe ogen kijken.
In september en oktober organiseert de Weemhof de tentoonstelling “Beeldspraak” met werk van Laura Signer en Adriana Escobar. Beide kunstenaars zijn in juni 2015 afgestudeerd aan de Artez AKI te Enschede. Vanuit hun eigen discipline verbeelden beiden hun kijk op de wereld. Signer, onderzoekt als fotograaf met wetenschappelijke nieuwsgierigheid materialen en maakt dat bespreekbaar door haar esthetische balancerende “materiaal portretten”. Escobar werkt met uiteenlopende materialen uit haar omgeving. Geïnspireerd door o.a. de zee uit haar jeugd, vertelt ze over de structuren die ze in haar wereld ontdekt. Dit krijgt o.a. vorm in tekeningen en grote blozende appelen met kruidnagelen.
De expositie is nog te bekijken in de Weemhof tot 31 oktober 2015. Openingstijden: woensdag, donderdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur en op afspraak.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook