Home » Algemeen » Vaartochtjes en veel activiteiten tijdens Zompendag
Algemeen
Featured

28 september 2015

Vaartochtjes en veel activiteiten tijdens Zompendag

Vaartochtjes en veel activiteiten tijdens Zompendag

BORCULO – Op zondag 4 oktober wordt in Borculo een bijzondere traditie gevierd, dan staat de jaarlijkse Zompendag weer op het programma. Belangstellenden krijgen de mogelijkheid een vaartochtje te maken met zomp De Fute die wordt ingezet voor tochtjes door de binnenstad. Maar er is op 4 oktober nog veel meer te doen in het gezellige Berkelstadje. Tussen 12 en 17 uur bruist het van de activiteiten.
Er kunnen tochtjes worden gemaakt met De Fute. De zomp vaart dan steeds tussen de watermolen, door de sluis naar de steiger bij het gemeentehuis. Bij elk punt kunnen de mensen instappen. Ze maken dan een enkele reis. Natuurlijk zijn ook de Berkelschippers van de partij. Zij verzorgen een vrolijke noot. Niet alleen de Berkelzompen staan centraal tijdens het populaire evenement. Er zijn van 12.00 tot 17.00 uur allerlei festiviteiten in het centrum en de Spoorstraat in Borculo.
Er is een grote markt met veel kramen en de winkels zijn geopend. LG Dance treedt op bij de gracht en Sport & Health Center Body Check verzorgt demonstraties bij het Kruidvat. In de Spoorstraat kunnen kinderen terecht voor ponyrijden onder leiding van Hetty Lourens van de Hamelandse Ruiters uit Geesteren. Actievelingen kunnen zich met verschillende onderdelen uitleven bij Scouting Borculo, zo is er een survival parcours en kun je er pannenkoeken bakken. Maar ook de muziek- en cultuurliefhebbers komen aan hun trekken. De Diekhoekse Klumpkes treden op met de Kiepen Kearls uit Stadlohn. De Kiepen Kearls delen snaps en een appel en een ei uit, een typisch Duitse traditie. Ook is er een slagwerkgroep met drums van de partij.
Verder zijn er een springkussen bij Hogeweg in de Spoorstraat, een draaimolen bij de kerk, een oliebollenkraam bij Slagerij Henk en geeft ijsboerderij Dommerholt ter hoogte van Schuurman Schoenen acte de presence.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook