Home » Algemeen » Koninklijke onderscheiding voor Jan te Plate en Frank Sterenborg
Algemeen

28 september 2015

Koninklijke onderscheiding voor Jan te Plate en Frank Sterenborg

Koninklijke onderscheiding voor Jan te Plate en Frank Sterenborg

BORCULO – Burgemeester drs. J.H.A. van Oostrum reikt op zondag 27 september 2015 om ca. 11.45 uur aan Jan te Plate (72) en Frank Sterenborg (57) de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit. De uitreikingen gebeuren tijdens een feestelijke viering in de RK-Kerk aan de Steenstraat 28 in Borculo.
De heer Te Plate ontvangt deze onderscheiding voor de volgende verdiensten. Van 1971 tot 1980 was hij redactiesecretaris van het clubblad van Voetbalvereniging DEO in Borculo. Sinds 1975 is de heer Te Plate dirigent en muzikaal leider van het RK Jongeren-koor, nu genaamd RK Koor Stemmig. Het koor luistert kerkelijke vieringen op en verzorgt enkele uitvoeringen per jaar. Een hoogtepunt in de carrière van het koor was in 1981 een plaatopname voor het goede doel. Sinds 1984 is hij dirigent van het grote Koor Kiddoesj uit Beltrum. Het koor verzorgt vieringen en concerten in de kerk en treedt op in verzorgingshuizen en instellingen voor mensen met een beperking. Verder is de heer
Te Plate sinds 2010 dirigent en muzikaal leider van het projectkoor van de Parochie Heilige Twaalf Apostelen in Zutphen. Tot 2013 was het projectkoor betrokken bij een gebedsdienst op Goede Vrijdag. Sinds 2013 is de gebedsdienst overgegaan in de opvoering van De Passie.
De verdiensten van de heer Sterenborg zijn: sinds 1976 pianist en muzikaal leider van het RK Jongerenkoor, nu genaamd RK Koor Stemmig. Sinds 1977 dirigent en lid van de tekstgroep van het Jongvolwassenen Koor Cecile Rietmolen. Sinds 1984 dirigent van het A-orkest van de Larense Accordeon Vereniging en sinds 1989 dirigent van het Regio Accordeon Orkest. Van 1996 tot 2010 muzikaal leider van theatergroep Cluster en van 2009 tot 2012 van Jong Cluster in Neede. Verder is de heer Sterenborg sinds 2000 pianist en begeleider van de Daltonschool Sint Joris in Borculo. Sinds 2010 muzikaal leider van het projectkoor van de Parochie Heilige Twaalf Apostelen in Zutphen en sinds 2011 mede-oprichter en penningmeester van de Stichting Segnocollectief Berkelland. In de jaren 70-80 heeft hij zich tevens ingezet voor de Big Band ’77 en voor cabaret-uitvoeringen van de volleybalvereniging in Laren en Scholengemeenschap Marianum in Groenlo. In 1999 ontving hij de eerste prijs voor zijn inzending aan een landelijke compositiewedstrijd voor jongerenkoren. Een aantal van zijn arrangementen en composities worden uitgegeven. In samenwerking met tekstschrijver Manuel Claassen heeft de heer Sterenborg de muziek voor de musical Dubbelspel geschreven.
Op basis van hun activiteiten voor de samenleving kunnen de heren Te Plate en Sterenborg beiden worden aangemerkt als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de betekenis van hun activiteiten, waarvan het zwaartepunt op het terrein van het kerkelijk leven ligt, ontvangen de heren Te Plate en Sterenborg beiden de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook