Algemeen

29 september 2015

De Zonnebloem zet zich in

De Zonnebloem zet zich in

BORCULO / HAARLO – Vrijwilligers van de Zonnebloem Borculo/Haarlo hebben onlangs op 115 adressen in Borculo en Haarlo een bloemetje bij zieken gebracht vanwege de landelijke Ziekendag. Voor veel mensen kwam het bloemetje als een verrassing die erg werd gewaardeerd. Wat doet de Zonnebloem nog meer?
Uitstapje
Om het nieuwe seizoen goed te beginnen gingen de vrijwilligers vrijdag 18 september een middag met elkaar op stap. De bestemming was Hengevelde waar bruidsmode werd bekeken en heerlijk werd gegeten. Zo’n middag samen op stap versterkt de band en geeft weer energie om met elkaar betekenis te geven aan het werk van de Zonnebloem
Bezoek aan huis
De vrijwilligers van de Zonnebloem brengen bij zo’n 50 mensen in Borculo en Haarlo huisbezoeken. De Zonnebloem noemt deze mensen ‘gasten’. De vrijwilligers komen bij de gasten met een warm hart en een luisterend oor om een praatje te maken of iets te ondernemen wat de gast en de vrijwilliger beiden fijn vinden om te doen.
Kleinschalige activiteiten
De Zonnebloem heeft een heel scala aan kleine activiteiten die een gast en een vrijwilliger samen kunnen doen of met een klein groepje. Afgelopen zomer werd een bezoek gebracht aan de theetuin van Ashley en Kevin Rhebergen bij ‘De Busker’, is er een ijsje gegeten bij ’t Dommerholt en een patatje bij ’t Vierspan.
Kerst bij Peters
Naast huisbezoek en kleine activiteiten organiseert de Zonnebloem Borculo/Haarlo een paar keer jaar een gezellige middag. Zo is er op zaterdag 12 december een kerstmiddag in Zaal Peters.
Voor wie is de Zonnebloem bedoeld
De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking vanaf 18 jaar. De Zonnebloem brengt gezelligheid, organiseert activiteiten en vakanties. Wilt u graag eens uit of wilt u bezoek aan huis, neem dan contact met de Zonnebloem. Voor Borculo/Haarlo kan dat via www.zonnebloem.nl/borculo of door te bellen met 06 30 72 86 97.
Vrijwilliger worden
Voelt u zich aangesproken door zinvol vrijwilligerswerk, dan bent u bij de Zonnebloem aan het juiste adres. Neem eens een kijkje op www.zonnebloem.nl/borculo of bel voor meer informatie naar 06 30 72 86 97. Wie weet mogen we u binnenkort begroeten bij de afdeling Borculo/Haarlo.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook